Misstänkta i gisslandrama släppta

- 14/10/2008, 22:19 -

Männen är ännu misstänkta för olaga frihetsberövande. (TT)

En man i 50-årsåldern och hans vuxne son släpptes efter ett gisslandrama i Malmö på tisdagen, där en kvinna hölls inspärrad.

Männen misstänks fortfarande för olaga frihetsberövande, uppger polisen.

Ett 15-tal skyddsutrustade polismän stormade på eftermiddagen en lägenhet vid Kasinogatan i centrala Malmö, efter en anmälan om att en kvinna hölls fången.

- Två män, pappan och sonen, greps misstänkta för olaga frihetsberövande. De släpptes under kvällen, uppger Sandra Pierre vid Skånepolisens länskommunikationscentral.

Utredningen fortsätter och de är fortfarande misstänkta. Men det är ett komplicerat fall och grunden till att de släpptes är att man ansåg att de inte gör någon skada i frihet, säger hon.

Kvinnan, som är i 50-årsåldern, har enligt Pierre en arbetsrelation med de misstänkta. Hon har inget släktband med männen.

Psykiskt mår hon inte så bra.

Hon chockades och fördes till sjukhus, men skadades inte fysiskt.

Det var en nära anhörig till kvinnan som slog larm till polisen vid 13.30-tiden.

- Den första polispatrullen som kom till platsen fick kontakt med kvinnan, som ropade på hjälp, säger Nico Miselli, yttre befäl hos Malmöpolisen, till TT.

Poliserna inväntade insatsstyrka och förhandlare för gisslansituation. Strax för klockan halv fyra tog sig polisen in i lägenheten och grep männen.

- Det var ingen dramatik. De öppnade självmant dörren så det var inga konstigheter, säger Sandra Pierre.

TT: Vad innebär det att de inte anhölls?

- Jag kan inte svara så bra på det. Men utredningen fortsätter, säger Sandra Pierre.

Skrivet av: