Attentatsförsök mot Parisvaruhus

En stor grupp julhandlare evakuerades i dag från det kända varuhuset Printemps-Haussmann i centrala Paris sedan det bombhotats.


Mitt i julruschen bombhotas ett av Paris största shoppingcenter. Poliskällor uppgav att fem sprängladdningar hittats på det kända varuhuset Printemps-Haussmann vid lunchtid. Fransk polis har oskadliggjort fem sprängladdningar på ett känt varuhus i Paris. Polisen hittade en kartong med fem dynamitgubbar i, lådan saknade dock detonator.

– Utifrån det vi vet nu, var det en anordning som inte var avsedd att explodera, sa Frankrikes inrikesminister, Michle Alliot-Marie, enligt Le Monde.

En stor grupp julhandlande parisare evakuerades dock ur varuhuset under tiden polisen undersökte och transporterade bort kartongen och dess innehåll.

Ett brev signerat "afghanska revolutionära fronten" hade sänts på tisdagsförmiddagen till franska medier med en varning om att sprängladdningar utplacerats:

"Vi representerar afghanska revolutionära fronten. Vi har placerat ut flera bomber i varuhuset Printemps-Haussmann och en av dem ligger vid toaletterna på tredje våningen...", publicerad i Le Figaro.

Franska inrikesdepartementet bekräftade att ingen detonator fanns i den kartong med fem dynamitgubbar som hittades i varuhuset.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!