De hoppade från skräckbussen

- 21/12/2008, 11:51 -

Två bussar gled mot avgrunden - passagerarna hoppade ut från fönstrena.

SEATTLE. Skräckslagna passagerare såg bussen tappa fästet och kana mot undergången. Då slog de sönder fönstrena och hoppade ut mot den glashala asfalten för att rädda sina liv.

Ett snöoväder har dragit in över Seattle och det har satt sina spår i trafiken. Flera vägar är täckta av is och inne i centrum tappade två chartrade bussar vägfästet och lämnades hängande sex meter ovanför vägen Interstate 5.

– Vi skrek allihopa. Jag trodde att vi skulle dö, säger passageraren Alex Hammell till The Seattle Times.

Alla 80 passagerare lyckades ta sig ut från bussarna. Några fick mindre skador i samband med flykten och vårdas på Harborview Medical Center. Ingen av bussarna var utrustade med däckkedjor, enligt passagerare och vittnen.

Vittnet Bradford Bohonus sa att bussarna var på väg väster mot East Thomas Street där den första svängde vänster in på East Thomas och började glida längsmed den isiga vägen mot vägräcket. Den andra bussen följde strax därefter och krockade lätt med den första bussen för att sedan köra framdelen genom räcket.

– Vi var på väg nedåt väldigt snabbt och föraren försökte att svänga men han kunde inte det, och vi körde rätt in i den andra bussen. Folk började skrika och glass krossades, säger Kiela Current, 18, från Spokane, som var ombord på den ena bussen, till The Seattle Times.

Flera av passagerarna var upprörda efteråt på bolaget som chartrat bussarna då de upplevde att det lovat utrusta bussarna med däckkedjor.

Skrivet av: