Skokastaren: Jag gör det igen

- 22/12/2008, 08:02 -

Ursäkten från den irakiske journalisten var inte äkta.

Den irakiske journalist som kastade en sko på USA:s president George W Bush säger att han skulle göra om det en gång till om han fick chansen. Det uppger Al Jazeera att journalisten Muntadhar al-Zaidi skrivit i sitt brev till Iraks premiärminister al-Maliki.

Enligt uppgifter ska al-Zaidi i sitt brev bara ha bett premiärministern om ursäkt, men är inte ångerfull för själva handlingen i sig.

– Han sa att han inte kände någon skam för att ha kastat sina skor på "Den Store Satan", George Bush, och tillade att han skulle göra om handlingen om han såg honom igen, eftersom Bushs trupper har dödat många av Iraks barn, säger källan enligt Al Jazeera.

Muntadhar al-Zaidi har sagt till utredarna att det var Bush som var målet för hans handling, inte premiärminister Nuri al-Maliki, som han gillar och hyser respekt för.

al-Zaidi slängde sina skor på den amerikanske presidenten under en presskonferens i Bagdad förra söndagen, medan han samtidigt skrek på arabiska "Det här är en avskedskyss från det irakiska foket, din hund!".

Skrivet av: