En man i Saudiarabien dömdes till bland annat fängelse för att ha skrivit om ateism.
1 av 3
En man i Saudiarabien dömdes till bland annat fängelse för att ha skrivit om ateism. - Foto: Lise Åserud/NTB scanpix/TT/Vilhelm Stokstad / TT
2 av 3
- Foto: TT
3 av 3
- Foto: Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistributed without permission. / Damian Dovarganes

Man dömd till fängelse och piskrapp – för inlägg på sociala medier

Mannen skrev över 600 tweets om att gud inte existerar och att alla profeter är lögnare.


Vi alla använder sociala medier och vet att man varken får publicera precis vad man vill eller skriva vad man vill. En man i Saudiarabien har dömts till ett väldigt högt straff för något han la ut på nätet.

Mannen dömdes till 10 års fängelse och 2 000 piskrapp för att ha skrivit om ateism på sociala medier, skriver Independent.

I domstolen erkände den 28-åriga mannen att han var ateist och att det han skrivit varit hans egen övertygelse och att han hade all rätt att uttrycka den.

Polisavdelningen som ansvarar för övervakningen av sociala nätverk hittade mer än 600 tweets där han förnekat att gud finns, förlöjligat koranens verser och kallat alla profeter för lögnare. Förutom fängelse och piskrapp dömdes han även till böter, skriver Independent.

Så nästa gång du publicerar något på sociala medier, ha den här historien i bakhuvudet.

I Sverige får du som tur är skriva nästan vad du vill, här är dock fem saker som inte är okej.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

10 yrken där du får jobb direkt – och lön på upp till 35 000 i månaden

Ica-butiken betalar en miljon för säkerheten: "Det är hemskt"

Svensk dagligvaruhandel utsätts för allt fler brott. Fler än hälften av butikerna utsattes för allt från stöld till hot och våld under första kvartalet 2024. Och kostnaden för att stävja brottsligheten kostar handlarna enorma summor.

Två döms för djurplågeri på slakteri

Grisar på ett skånskt slakteri utsattes för allvarliga och upprepade brott. Två män döms nu till villkorlig dom och dagsböter av Ystads tingsrätt, som kommit fram till att 18 djur vid slakt har lidit på ett sätt som är att bedöma som djurplågeri.

Man begärs häktad efter överfall mot advokat

Den man i 65-årsåldern som greps efter en misshandel i Norrköping i helgen har begärts häktad, på sannolika skäl misstänkt för synnerligen grov misshandel, rapporterar P4 Jönköping.

Tyska investerare ser ljusare på framtiden

Stämningsläget inom den tyska ekonomin förbättras ytterligare. Zew-index, en månatlig undersökning, steg i april till 42,9 från ett index på 31,7 i mars.

ECB-topp: Säkerhetsläget hot mot sänkning

Sjunkande inflation har gett hopp om att centralbanker kommer börja sänka sina räntor framåt sommaren.