De flesta diabetiker måste ta en spruta innan de äter, annars mår de dåligt.
De flesta diabetiker måste ta en spruta innan de äter, annars mår de dåligt. - Foto: TT

Restaurangens diabetes-skylt gör gästerna galna – nu är den borta

Många rasade mot restaurangen som satte upp den här skylten. Restaurang ägaren ville att diabetiker skulle ta sin spruta på toaletten.


Visst är det bra om alla som ska äta på en restaurang kan göra det utan att skämmas? Tyvärr är inte alla överens om det. Till exempel har debatten om att mata, eller i alla fall amma, sitt barn offentligt upprört.

Nu handlar det i stället om diabetes. Restaurangen Mike’s Pig Pen i New York har inte direkt varit schyst mot de som behöver injicera insulin. Där har ägaren satt upp en skylt till alla diabetiker, vilket bland annat uppmärksammats av The Mighty.

Personer som har diabetes, både typ-1 och typ-2, måste ofta ta en spruta innan de äter. Men skylten uppmanar restauranggäster som behöver injicera medicin att göra det på toaletten.


"Uppmärksamhet. Om du är diabetiker och måste ta en spruta, snälla, gör det i badrummet. Tack!" står det på skylten.

Många rasade och skrev till restaurangens Facebooksida. Vissa bad om ursäkt för restaurangens beteenden och en annan skrev att den verkligen ogillar att se sprutor – men aldrig skulle vilja sig att någon med diabetes tar sin spruta på toaletten.

Efter kritiken har restaurangen svarat att skylten är nedtagen. Enligt The Mighty skrevs också detta inlägg:

"Jag satte upp skylten för det var en person som kom in och gav sig själv en spruta och folk som satt nära tog illa upp. Stället är väldigt litet och där finns egentligen inget privat utrymme att ta en spruta. Jag gillar alla livets vägar!!! Jag har goda vänner som är diabetiker. Hela grejen uppfattades fel. Satte inte upp skylten för att folk skulle ogilla mig. Det här är det enda sättet jag tjänar pengar."

Restaurangens Facebooksida är numera borttagen.

Det här är inte enda gången diabetiker blir illa behandlade. David fick lämna en kryssning för att han hade diabetes. Vill du veta mer om diabetes kan du läsa den här texten av diabetikern Sofia.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du skylten är okej?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Nio års fängelse för grova brott på hotell

Fem års fängelse – hade 11 ton sprängmedel

Två män i Haparanda döms till fängelse efter att ha förvarat tonvis med sprängmedel utan tillstånd.

Begränsad attack mot Iran – därför skedde den

Flera mål i Iran har attackerats med drönare. Anfallet är enligt amerikanska och israeliska mediekällor Israels svar på Irans attack i helgen.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Växjö

"Två personbilar kolliderar i rondellen på Söderleden.", skriver polisen på sin hemsida.

Uppgifter: Israel laddar upp kring Rafah

Israel bombar och laddar nu tydligt upp militärt runt flyktingtäta Rafah, rapporterar Al Jazeera från staden. Det ökar oron för att en stor offensiv är på gång i södra Gazaremsan.