Apor som servitörer?

Verklighet på en japansk restaurang.


Har du någonsin blivit serverad av en apa?

På den japanska restaurangen Kayabukiya norr om Tokyo har ägaren bestämt sig för ta in några ovanliga extrajobbare. Två makaker, närmare bestämt.

Yat-Chan och Fuku-Chan ökar uppmärksamheten för den lilla tavernan rejält. Medan den mer 12-årige och mer erfarna Yat-Chan tar emot drinkbeställningar får yngre Fuku-Chan nöja sig med att dela ut varma handdukar till gästerna. Och betalningen? Kunderna delar glatt ut kokade sojabönor till de servicevänliga aporna.

– Aporna är faktiskt bättre som servitörer än vissa dåliga mänskliga sådana, berättar en nöjd kund.

Ägaren Kaoru Otsuka, 63, huserade först aporna som husdjur men upptäckte efter ett tag hur de kopierade hans sätt att jobba i restaurangen. Det tog inte lång tid innan Otsuka anställde sina egna husdjur som servitörer. Lyckligtvis låter Otsuka bara aporna jobba högst två timmar per dag.

Och uppmärksamheten betalar av sig. Nu tränar Otsuka upp tre småapor i hopp om att de blir nåsta generations servitörer till tavernan, skriver BBC.

Se videon på aporna som jobbar som servitörer:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!