Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pappan tog hennes oskuld när hon var 11 år – nu kan han få fängelse

- 29/09/2016, 16:24 -
Pappan utnyttjade dottern under fem års tid.

Pappan utnyttjade dottern under fem års tid.

Pixabay

Karen Lockhart var bara nio när hennes pappa började utnyttja henne sexuellt. Nu, 45 år senare, berättar hon om sin hemska uppväxt.

Nästan 50 år efter de fruktansvärda övergreppen tar Karen Lockhart bladet från munnen och i en intervju med Manchester Evening News berättar hon om helvetet hon upplevde som barn.

Hennes pappa Albert Starkie, i dag 80 år, började utnyttja Karen redan då hon var nio år gammal, men nu får dottern upprättelse när hennes pappa kan vänta sig att spendera resten av sitt liv i fängelse.

Hon höll tyst om övergreppen under hela sitt liv av rädsla för att skada sin mamma, men efter att ha berättat sin historia för en vän vågade hon slutligen anmäla pappan.

– Han har tagit mitt liv ifrån mig, säger hon i intervjun med Manchester Evening News.

Karen berättar att pappan tvingade henne att utföra sexuella handlingar på honom redan som nioåring på en biograf.

När hon var tio skiljde sig mamman från pappan men övergreppen fortsatte även då, både hemma hos pappan och även i mammans hem. Och slutligen då hon var elva tvingade han henne till samlag.

Under flera år trodde Karen att övergreppen var något som alla pappor gjorde. Han sade även till henne att det som hände var deras hemlighet och om hon berättade för någon skulle hon råka illa ut.

När hon var elva upphörde pappan med sina övergrepp. Karen försökte då skapa sig en normal relation till pappan. De spenderade födelsedagar och jular tillsammans, men hon kände inget för honom.

Under sin uppväxt kämpade Karen med både självhat och bulimi. I vuxen ålder har hon insett att det var en följd av övergreppen.

Händelserna har påverkade Karen otroligt mycket. Hon har mentala problem och dålig självkänsla. Och under sin ungdom gav hon sig till andra män otroligt lätt, för hon trodde att det var så en visade kärlek.

När hon slutligen berättade om övergreppen för en vän släppte allt och hon förstod att det som hänt inte varit normalt – eller okej.

– Hur kunde han göra de här sakerna mot sin egen dotter? Han skulle ha älskat och tagit hand om mig, inte utnyttja mig. Av ett sjuårigt barn.

Karen har tänkt på övergreppen varje dag under hela sitt liv. Och nu när hon förstått vad pappan gjort så hatar hon honom. Hon berättar att varje gång hon ser en pappa med sin dotter på tv blir hon ledsen, eftersom hon själv aldrig fick uppleva den sortens kärlek.

– Han behandlade mig aldrig som en liten prinsessa, eller en speciell flicka, bara när han utnyttjade mig.

Pappan har erkänt att han utnyttjat en minderårig sexuellt och även erkänt samlag med en minderårig. Enligt åklagaren tyder allt på att pappan använt Karen som ett sexuellt substitut när han inte haft en partner.

Han sitter i häktet fram tills domen förkunnas på fredag, skriver Manchester Evening News.

Nyheter24 har tidigare skrivit om mamman och sonen som öppet pratar om sin kärlek och HIV-positiva Eric som har sex med barn på grund av tradition.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.