Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

18-åring döms för brutal våldtäkt – efter att offret smetat in honom i sitt eget blod

- 10/10/2016, 20:29
18-åringen erkände brottet efter att polisen funnit spår av blod på hans kläder.
1 av 4

18-åringen erkände brottet efter att polisen funnit spår av blod på hans kläder.

Polisen/Flickr

Jack Walker.
2 av 4

Jack Walker.

Polisen

Hans offer efter överfallet.
3 av 4

Hans offer efter överfallet.

Polisen

Hon ska ha smetat ner Walker med blod under våldtäkten.
4 av 4

Hon ska ha smetat ner Walker med blod under våldtäkten.

Flickr

Den 18-årige mannen hoppade på kvinnan när hon var ute och gick med hunden.

Den 50-åriga kvinnan från Workington, Storbritannien var ute och promenerade med sin hund när en ung man kom fram till henne och sade "hej". Sekunden senare tog han tag i kvinnans hår och slog henne till marken innan han våldtog henne, samtidigt som han hotade med att hugga henne till döds, skriver Mirror.

Under hela våldtäkten kämpade kvinnan emot och försökte flera gånger få den 18-åriga mannen att förstå vad det var han gjorde. I ett desperat försök att försöka att nå fram till sin attackerares samvete smetade hon sitt eget blodtonåringens kläder.

Offret efter den brutala våldtäkten. Bildkälla: Polisen

Efter attacken vårdades kvinnan på Cumberland Infirmary för sina skador. Men enligt polis ska hon "modigt" ha deltagit i jakten på sin våldtäktsman.

Tack vare det kunde polisen senare binda 18-årige Jack Walker vid brottet. När polisen fann spår av blod på tonåringens kläder erkände han vad han gjort, trots att han först nekat.

Jack Walker. Bildkälla: Polisen

Domaren i målet kallade Walker för en risk för kvinnor och att det han gjort var en "barbarisk och brutal attack". Walker dömdes i Carlisle Crown Court till elva års fängelse för överfallet.

Enligt Walkers försvarsadvokat känner 18-åringen sig "äcklad över vad han har gjort", rapporterar Mirror.

Nyheter24 har tidigare skrivit om en omtalad status som en svensk advokatbyrå lade upp om Sveriges våldtäktslagstiftning.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.