Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bilderna visar exakt vad som händer när en atombomb sprängts

- 04/09/2017, 17:57 -

De hemska bilderna visar hur Japan såg ut efter atombomben smällde i städerna Hiroshima och Nagasaki.

Den senaste tiden har atombomber och ett potentiellt kärnvapenkrig varit ett orosmoment i världen. Det beror framförallt på hot från Nordkorea och deras ledare Kim Jong-un. Förra månaden testade landet att skicka iväg missiler som landade utanför Japans kust. Och landet har själva medgett att de "testat kärnvapen".

TT

De främsta orsakerna till att Nordkorea hotar med kärnvapen är en långtgående konflikt med grannlandet Sydkorea. Dessutom har Japan och USA trissat upp stämningen med det sistnmämnda landets president Donald Trump sagt att Nordkorea kan vänta sig "eld och ursinne". Ett uttalande som experter tror kan starta ett kärnvapenkrig.

TT

Faktum är att atombomber bara använts en gång genom historien och det var 1945 under andra världskriget. USA skickade då två atombomber mot de japanska städerna Hiroshima och Nagasaki. Efter att bomberna detonerade hamnade städerna i ruiner och upp mot 166 000 personer uppges ha dött.

Efter bomben detonerade så har strålningen från de kärnvapen som användes fortsatt varit ett problem och än idag drygt 70 år senare drabbas människor i området av en högre risk för cancer.

Se på videon i spelaren ovan för att se hur det ser ut efter ett kärnvapenkrig.

Läs också om 9 riktigt obehagliga saker du måste veta om Nordkorea.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.