Peter Madsen åtalas för mordet på Kim Wall
Peter Madsen misstänks för mordet på Kim Wall. - Foto: Montage TT

Åklagaren: Kim Wall torterades innan hon dog

I samband med att åtalet blir offentligt framkommer nya detaljer från utredningen om mordet på Kim Wall.


Den 8 mars inleds rättegångsförhandlingar mot Peter Madsen som misstänks för mordet på svenska Kim Wall.

30-åriga journalisten Kim Wall anmäldes försvunnen i augusti av sin sambo. Hon skulle göra ett reportage om ingenjören Peder Madsens ubåt, men efter besöket kom hon aldrig hem. Ännu mer uppmärksamhet riktades mot Peder Madsen när hans ubåt sjönk, vilket visade sig vara orsakat av honom själv.

Nu framkommer nya detaljer från vad som verkligen hände på ubåten. Detaljer som polisen och åklagaren tidigare inte velat dela med sig av.

Av stämningsansökan framkommer att man tror att Peter Madsen hade planerat mordet på Kim Wall. Detta anser åklagaren då Madsen hade med sig flera verktyg, skriver Sydsvenskan. Bland annat hade han med sig kniv, såg, buntband och ett rör.

Enligt åtalet ska Peter Madsen ha bundit Kim Wall i armar, ben och huvud, så att hon inte kunde röra på sig. Han ska därefter ha våldtagit och torterat henne, bland annat genom slag, och med hjälp av kniv sticka och skära i henne.

Den rättsmedicinska undersökningen har visat att Peter Madsen knivhögg Kim Wall tio gånger på utsidan av hennes kön, och fyra gånger inuti. 

Han dödade henne sedan antingen genom strypning eller genom att skära halsen av henne, skriver Sydsvenskan.

Åklagaren yrkar på livstidsfängelse eller förvaring för Peter Madsen. Han själv förnekar mord, och hävdade inledningsvis att Kim Wall ska ha dött till följd av en olycka och bara medgett till styckandet av hennes kropp. Längre in i undersökningen har Madsen haft allt färre historier om vad som verkligen hände på ubåten, och den senaste tiden har han varit tyst.

Polisen utreder nu också för att se om Peter Madsen har kopplingar till tidigare olösta mord i både Sverige och Danmark. Bland annat ska Madsen ha varit i närheten av den plats där en turist hittades mördad 1986.

Läs mer om det så kallade ubåts-dramat:

Här är Leif GW Perssons teori om vad som hände på ubåten

Kim Walls mammas stora sorg efter beskedet

Peter Madsens version: Kim Wall fick 70-kilos lucka i huvudet

Polisens nya fynd: Har hittat såg i närheten av Peter Madsens ubåt

Peter Madsen ska utredas för fler mordfall – i Sverige

Nya beviset mot Peter Madsen: Har filmer på äkta mord

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du följt rapporteringen kring det så kallade ubåts-dramat?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kina tvingar Apple att ta bort mobil-appar

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Världen håller andan när USA:s kongress står i begrepp att rösta om stöd till Ukraina och Israel – hjälp som är avgörande för de pågående krigen. Även talman Mike Johnson är på helspänn. Hjälppaketen gör att han riskerar att avsättas av högerflanken i sitt eget parti.

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

1 timme sedan
Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.