Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Åklagaren: Kim Wall torterades innan hon dog

- 23/01/2018, 13:13 -

I samband med att åtalet blir offentligt framkommer nya detaljer från utredningen om mordet på Kim Wall.

Den 8 mars inleds rättegångsförhandlingar mot Peter Madsen som misstänks för mordet på svenska Kim Wall.

30-åriga journalisten Kim Wall anmäldes försvunnen i augusti av sin sambo. Hon skulle göra ett reportage om ingenjören Peder Madsens ubåt, men efter besöket kom hon aldrig hem. Ännu mer uppmärksamhet riktades mot Peder Madsen när hans ubåt sjönk, vilket visade sig vara orsakat av honom själv.

Nu framkommer nya detaljer från vad som verkligen hände på ubåten. Detaljer som polisen och åklagaren tidigare inte velat dela med sig av.

Av stämningsansökan framkommer att man tror att Peter Madsen hade planerat mordet på Kim Wall. Detta anser åklagaren då Madsen hade med sig flera verktyg, skriver Sydsvenskan. Bland annat hade han med sig kniv, såg, buntband och ett rör.

Enligt åtalet ska Peter Madsen ha bundit Kim Wall i armar, ben och huvud, så att hon inte kunde röra på sig. Han ska därefter ha våldtagit och torterat henne, bland annat genom slag, och med hjälp av kniv sticka och skära i henne.

Den rättsmedicinska undersökningen har visat att Peter Madsen knivhögg Kim Wall tio gånger på utsidan av hennes kön, och fyra gånger inuti. 

Han dödade henne sedan antingen genom strypning eller genom att skära halsen av henne, skriver Sydsvenskan.

Åklagaren yrkar på livstidsfängelse eller förvaring för Peter Madsen. Han själv förnekar mord, och hävdade inledningsvis att Kim Wall ska ha dött till följd av en olycka och bara medgett till styckandet av hennes kropp. Längre in i undersökningen har Madsen haft allt färre historier om vad som verkligen hände på ubåten, och den senaste tiden har han varit tyst.

Polisen utreder nu också för att se om Peter Madsen har kopplingar till tidigare olösta mord i både Sverige och Danmark. Bland annat ska Madsen ha varit i närheten av den plats där en turist hittades mördad 1986.

Läs mer om det så kallade ubåts-dramat:

Här är Leif GW Perssons teori om vad som hände på ubåten

Kim Walls mammas stora sorg efter beskedet

Peter Madsens version: Kim Wall fick 70-kilos lucka i huvudet

Polisens nya fynd: Har hittat såg i närheten av Peter Madsens ubåt

Peter Madsen ska utredas för fler mordfall – i Sverige

Nya beviset mot Peter Madsen: Har filmer på äkta mord

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.


Har du följt rapporteringen kring det så kallade ubåts-dramat?