Kvinna som jobbade med Madsen: "Sa att han är psykopat"

- 23/03/2018, 15:04 -

Ännu en praktikant har vittnat mot Peter Madsen. Hon berättade om Madsens fascination för döden och hans sexuella fantasier.

Under fredagen har flera av Peter Madsens tidigare praktikanter vittnat i Köpenhamns Byret. En ung man berättade bland annat om en bok som Madsen läste i somras, som beskriver dödande av människor.

En annan kvinnlig praktikant har krävt namnförbud eftersom hon väntade sig lämna känsliga uppgifter, och berättade i rätten att deras samtal ofta kretsade kring "extrema ämnen".

– Vi talade om galna saker, sa hon i rätten enligt Aftonbladet.

De ska bland annat ha pratat om hur man slår ihjäl en människa och han har flera gånger berättat för henne att han är psykopat. 

– Han har sagt till mig hur han kan bli farligare än min psykopat, sa vittnet och understryker att "min psykopat" syftar på en närstående till henne.

Avbröt praktiken

Kvinnan och Peter Madsen lärde känna varandra kring 2015-2016. Hon hade praktik hos honom, men avbröt denna eftersom hon inte var bekväm. En anledning var att hon också hade en nära relation med Madsens fru.

– Det var inte trevligt att vara där ute, för han hade ett utbrott på mig. Han var svår att nå, berättade hon i rättssalen. 

Hade en fascination för döden

Peter Madsen och vittnet hade en gemensam fascination för döden, och hon ska ha berättat för Madsen att hon ville göra en dokumentär om döden. Hon underströk dock i rätten att hon inte har upplevt att hennes fascination är i samma höga grad som Madsens. 

– Jag har också haft dödsfascination, men inte i samma grad, sa hon.

Under utredningen hittade polisen filmer av äkta mord på kvinnor, så kallade snuffilmer. Madsen har hela tiden hävdat att han inte kände till filmerna, och hävdat att praktikanter haft tillgång till hans dator och hårddisk.

I rätten har flera praktikanter vittnat om att de hade sina egna datorer, liksom även denna kvinnan. Hon har däremot berättat att hon hade tillgång till hårddisken, med Madsens godkännande. Huruvida hon använde hårddisken eller inte, och till vad, framgår dock inte och hon svarade nekande till om hon kände till Madsens snuffilmer. 

Fick svara på frågor om Madsens sexualitet

Av rättegången framkommer att Madsen och praktikanten, som han kallade "propagandaministern", hade en intim relation. Han har bland annat bett henne filma när han hade sex med andra, delat med sig av sina tankar om snuffilmer och och berättat om sina planer på en tre- eller fyrkant i verkstaden eller i ubåten.

Åklagaren Jacob Buch-Jepsen ställde om vad hon kände till om Madsens sexuella fantasier. 

Särskilt frågade han om Madsen någon gång nämnt att skära i någon i samband med att han har pratat om sexuella fantasier. 

– Han har fantiserat om det i samband med NN, men jag kan inte minnas... sa praktikanten enligt Aftonbladet.

Läs mer om det så kallade ubåts-dramat:

Här är Leif GW Perssons teori om vad som hände på ubåten

Kim Walls mammas stora sorg efter beskedet

Peter Madsens version: Kim Wall fick 70 kilo tung lucka i huvudet

Polisens nya fynd: Har hittat såg i närheten av Peter Madsens ubåt

Peter Madsen ska utredas för fler mordfall – i Sverige

Nya beviset mot Peter Madsen: Har filmer på äkta mord

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.