Peter Madsen läste boken "Man jager et bæst og fanger et menneske​"
Enligt en av Peter Madsens praktikanter läste han en bok om hur mord begåtts. - Foto: Montage TT/Lindhardt og Ringhof

Madsens praktikant under rättegången: "Han läste böcker om mord"

Peter Madsen misstänks för mordet på svenska Kim Wall. I dagarna har flera vittnen kallats till förhör i rättssalen, och det är särskilt en praktikant som berättar om Madsens stora intresse för mord.


Rättegången mot Peter Madsen som misstänks för mordet på svenska Kim Wall är inne på sin fjärde dag.

Under fredagen kommer flera vittnen att höras, några av dem bakom stängda dörrar. 

Ett av vittnena som har kallats är en man som varit praktikant i Peter Madsens verkstad sedan april 2017. I rätten berättade han om hur stressad Madsen, liksom resten av teamet, var inför den tänkta raketuppskjutningen, som Madsen dock blåste av bara två dagar innan. Vittnet berättade också hur frustrerad Madsen var efteråt.

Illustration av Peter Madsen i rätten. Bild: TT

Åklagaren ställde frågor om 10 augusti, då Kim Wall följde med Peter Madsen på en tur med ubåten, men även om Madsens intresse för kriminalböcker.

Under sommaren 2017 ska Madsen, enligt praktikanten, ha berättat särskilt om boken "Man jager et bæst og fanger et menneske" ("Man jagar ett odjur och fångar en människa" på svenska, reds. anm.) som han läste. I denna bok fanns det beskrivningar av dödande av människor. Madsen ska ha berättat om ett kapitel som handlade om när en död man hittades i ett avlopp.

Fick svara på frågor om ubåten

Åklagaren har också ställt frågor gällande ubåten, om vattenslangen brukar finnas där och om de alltid har med sig en kamera till ubåten. Åklagaren driver nämligen tesen att Peter Madsen planerade mordet på Kim Wall, och menar att Madsen tog med sig vattenslangen bland andra redskap för att han visste att han skulle utföra ett mord, vilket du kan läsa mer om här.

Även en kollega har sagt att Madsen drömde om det perfekta mordet och han ska ha delat med sig av sina mordplaner till sin älskarinna. Läs här om bevisen som ska fälla Peter Madsen för mordet på Kim Wall.

I kameran som har hittats har man inte funnit något minneskort, vilket åklagaren ställer sig frågande till.

Enligt praktikanten brukar inte vattenslangen vara med på ubåten, och skulle de behöva filma använder de mobiltelefonerna, skriver Aftonbladet.

Läs mer om det så kallade ubåts-dramat:

Här är Leif GW Perssons teori om vad som hände på ubåten

Kim Walls mammas stora sorg efter beskedet

Peter Madsens version: Kim Wall fick 70 kilo tung lucka i huvudet

Polisens nya fynd: Har hittat såg i närheten av Peter Madsens ubåt

Peter Madsen ska utredas för fler mordfall – i Sverige

Nya beviset mot Peter Madsen: Har filmer på äkta mord

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du Madsen är skyldig till mord?
Tack för din röst!
Senaste nytt

E-handeln fortsätter att öka

Sverige näst bäst på patent

Sverige är ett fortsatt starkt patentland, med Ericsson i spetsen. Detta enligt nya siffror från europeiskt håll. Det visar att det finns en tro på framtiden, säger Sara Backman, avdelningschef på Patent- och registreringsverket.

Näringslivets känga till regeringen: Sluta snåla

Sluta snåla, inflationen är borta, tycker Svenskt Näringsliv som uppmanar regeringen att rusta upp skruttiga järnvägar och vägar. Men brist på arbetskraft riskerar sätta fart på inflationen igen.

Trots AI: Färre studenter fast för fusk

För andra året i följd minskar antalet studenter som stängs av eller varnas för fusk. Farhågorna om att AI-verktyg skulle leda till ökat fusk har alltså ännu inte besannats.

"Stöd" för Putin att ta nya riskabla beslut

Ett falskt valresultat ska visa att Vladimir Putin har haft rätt hela tiden. Och det öppnar för nya drastiska beslut. För att bryta ned Ukrainas försvar antas många nya ryssar behöva kallas in till invasionsstyrkorna.

Blinken på ny resa i hopp om vapenvila

1 timme sedan
USA:s utrikesminister Antony Blinken reser till Saudiarabien och Egypten. På dagordningen: få till en vapenvila mellan Israel och Hamas samt öka hjälpsändningar i Gaza, uppger USA:s UD.