Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kylie köpte smink till sin dotter – nu vill hon varna andra föräldrar

Nyheter | 24/03/2018 21:40

Kylie Craven köpte ett billigt smink-kit till sin treåriga dotter Lydia och då hände något som man verkligen inte vill uppleva som förälder. Dottern fick en kraftig allergisk reaktion och nu vill hon varna andra föräldrar.

Något som kan beskrivas som en mors värsta dröm utspelade sig i Illinois, USA efter att Kylie Craven, mor till treåriga dottern Lydia, köpte hem billigt smink till dottern och lät sminka henne. Nu sprids bilderna som Kylie delade över hela världen på sociala medier, enligt Daily Mail.

När Lydia var färdigpiffad med sminket så gick det inte mer än några timmar innan Kylie noterade att dottern led av blåsor, utslag och kraftig svullnad. Något som gjorde så att hon fick ta sin dotter till sjukhuset.

Ska ha varit ofarlig

Kylie brättade för Daily Mail att hon inte hade någon aning om att hennes barn skulle reagera på det sättet hon gjorde. Sminket hon köpte i sin lokala varuhandel i Georgetown ska ha varit "ofarlig och fri från gift".

– Inom 24 timmar så gick vår lilla dotter från att vara 100% frisk till att ha så pass svullna ögon så att hon inte kunde öppna dom och utslag över hela kroppen, skriver Cravens på Facebook.

Lydia, dottern, med synliga utslag och sår.
Bildkälla: Facebook

Hon fortsätter:

– Det finns sex olika kemikalier i sminket som kan framkalla allergiska reaktioner. Oturligt nog så var Lydia en av dom så reagerade på något. 

– Hon har inte fått i sig så mycket mat de senaste dagarna på grund av alla blåsor och bristningar på hennes läppar.

Sminkkit
Bildkälla: Facebook

Måste vara försiktiga

Anledningen till att de valde att dela med sig av historien på Facebook är för att varna andra föräldrar som kanske också funderar på att köpa något liknande. 

Hur gick det för Lydia? Jo - trots den oerhört hemska upplevelsen både för henne och sina föräldrar så ser hon ut att klara sig bra.

Lydia återhämtar sig
Bild: Facebook

– Hon mår bra och vi har sett stora framsteg de senaste 24 timmarna, skrev familjen på Facebook och fortsätter:

– Det klias fortfarande, men den brännande känslan är borta. Hon har några utslag på sitt ansikte och på nacken men de börjar gå bort de också igen. HON LER IGEN. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.