Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Därför har man börjat förbjuda shots på Glasgow Airport

- 20/06/2018, 08:55

Brukar du ta en shot innan du kliver på flygplanet? Men om du ska flyga från Glasgow Airport så får du tänka om för där har man nu förbjudit shots på flygplatsens pubbar.

Att åka på semester är något många längtar efter, att få koppla av, sola, bada och bara vara. Men är du någon som vill fira resan med en shot på flygplatsen? Då får du tänka om – i alla fall om du ska flyga från Glasgow.

För på Glasgow Airport har man nu fått nog och därför förbjudit shots på flygplatsen. Anledningen till förbudet är för att fulla resenärer orsakat förseningar, något man nu har tröttnat på och därför kommer shots som till exempel sambuca och tequila förbjudas. 

Däremot kan man fortfarande få till exempel en öl, Redbull vodka och gin och tonic på flygplatsens pubbar. Men vill man ha en shot innan flygresan, ja då får man tänka om. 

Flygplatsen förbjuder shots
Glasgow Airport har fått nog. Bildkälla: TT

– Att vara full eller störande på flygplatsen eller ombord på ett flygplan kommer säkerligen kosta mer än flygningen, berättar polisen Clare Riddoch, som är ansvarig för Glasgow Airports nolltollerans-kampanj för The Sun.

Riddoch menar att för att man ska flyga, så behöver man vara i rätt tillstånd. Flygplatsen har satsat över hundra tusen kronor på kampanjen och meningen med den är att man ska försöka göra att färre passagerare blir fulla och det i sin tur orsakar försenade flighter. 

Förra året lanserade man strängare regler på flygplatsen och köper man sprit på texfreen och öppnar den kan man även få problem. 

Du kanske också har märkt att flygvärdinnorna säger "hej" när du kliver ombord på planet? Men har du någon aning om varför? Om inte så kan du läsa det här.

Ska du ut och resa snart? Här är 7 saker flygvärdinnor vill att du berättar för dem när du ska flyga.

Borde fler flygplatser göra så?