Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Beata separerades från sin sjuåriga son vid den mexikanska gränsen

Nyheter | 23/06/2018 13:27

Beata Mariana de Jesus Mejia-Mejia och hennes son Darwin återförenades efter en månad isär. Vid den mexikanska gränsen till USA hölls hennes sjuåriga son. Efter ha stämt staten så kunde de äntligen återförenas.

Beata Mariana de Jesus Mejia-Mejia och hennes son Darwin var påväg till Texas, USA, från Guatemala för att ansöka om asyl när de stoppades vid gränsen mellan Mexico och USA och splittrades. 

Kritiken har varit hård i veckan när det uppdagades att barn så små som 18 månader hålls i anläggningar, utan sina föräldrar, vid gränsen. Ett resultat av Donald Trumps "nolltolerans mot illegal invandring". Och Beata och Darwin var en av de som drabbades.

Här kan du läsa mer om varför familjer splittras vid den mexikanska gränsen

I över en månad hölls de isär – trots att inte Beata innefattas av nolltoleransen eftersom att hon inte kom in i USA illegalt, skriver NBCnews. 

Mexikanska gränsen
Nu har Beata och Darwin äntligen återförenats. Bildkälla: TT

Vid gränsen hölls Beata och Darwin, dit de kom 19 maj, och efter två dagar togs sonen ifrån henne. Hon togs till en anläggning i Arizona, USA, medan Darwin togs till en anläggning i Phoenix. Beata släpptes 15 juni men efter fyra dagar hade hon fortfarande inte kommit i kontakt med sin son. 

Då bestämde hon sig för att stämma den federala regeringen för att få återförenas med Darwin – och det fungerade. Eftersom att hon, som tidigare sagt, inte kom in i USA olagligt.

Mexikanska gränsen Donald Trump
Under fredagen kunde Beata återförenas med sin son. Bildkälla: TT

Under fredag kunde hon äntligen tas till flygplatsen för att äntligen få träffa sin son igen – efter över en månad isär. Hon tog en filt runt honom och viskade, på spanska, "jag älskar dig så mycket", skriver NBCnews

Efter vad som måste ha varit en prövande månad för de båda kunde de äntligen krama om varandra igen. Se fler bilder från den rörande återföreningen i spelaren ovan. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om att Donald Trump har brutit tystnaden om Melanias hälsa och om varför barnen separeras från sina föräldrar vid den mexikanska gränsen.

TV: Melania Trumps bar kritiserad jacka på besök vi mexikanska gränsen

Har du läst om vad som sker vid den mexikanska gränsen?