Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Intern motståndsrörelse mot Donald Trump – enligt toppnamn

- 06/09/2018, 12:49 -

Donald Trump har inte haft det lätt som president med skandaler som avlöst varandra. Nu kommer ytterligare en smäll för den kontroversielle presidenten. För enligt ett toppnamn inom Trumpadministrationen så finns en intern motståndsrörelse mot honom.

Donald Trump räknas inte till en av de populäraste presidenterna i USA och enda sedan han tillträdde presidentposten har han varit indragen i olika skandaler. Bara för några dagar sedan beskrev Watergate-avslöjaren, Bob Woodward, i sin bok hur medarbetare inifrån Vita huset genomför en ”administrativ statskupp". Medarbetarna ska enligt boken försöka att kontrollera presidentens impulser genom att ta bort dokument från hans skrivbord så att han inte ska se dem. 

Och nu har ännu en skandal uppdagats. Men denna gången är det inte Donald Trump själv som ligger bakom kontroversen. Istället är den en högt uppsatt person inom Trumpadministrationen som har gått ut i New York Times och avslöjat att det finns en motståndsrörelse mot Donald Trump inom hans egna organisation.

Krönikan som har rubriken "Jag deltar i det interna motståndet i Trumps regering" är skriven av en högt uppsatt person som tidningen valt att inte publicera namnet på, eftersom han då kan förlora jobbet.

Och krönikans avslöjande påminner om de som finns i Woodwards bok. Bland annat skriver textförfattaren om hur han är en av de som motarbetar presidenten på en daglig basis.

”Dilemmat, som Trump inte fullt ut förstår, är att många av topptjänstemännen i hans egen regering jobbar flitigt inifrån för att motverka delar av hans agenda. Jag vet. Jag är en av dem.”

Men krönikören påpekar även att han egentligen inte är emot Donald Trump och den sittande regeringen. Men att det finns problem med Trumps beteende.

”Vi vill att regeringen ska vara framgångsrik och tycker att mycket av dess politik redan har gjort USA säkrare och mer välmående. Men vi anser att vår främsta plikt är gentemot det här landet och att presidenten fortsätter att bete sig på ett sätt som är skadligt för vår republiks hälsa.”

Donald Trump rasande

Donald Trump är däremot rasande över publiceringen och gick till attack mot New York Times på Twitter. Trump uppmanar även tidningen att bryta mot källskydd genom att avslöja vem personen är för myndigheter.


Nyheter24 har tidigare skrivit om Donald Trumps favoritbeställning på Mcdonalds. Och det är verkligen inte lite mat som den amerikanska presidenten vill sätta tänderna i när han besöker hamburgerkedjan. Nyfiken på beställningen? Du hittar den här

Är Donald Trump en bra president?