I Storbritannien föds det flest barn i september månad.
Barnmorskan Mhairi Maharry vädjar till det brittiska folket. - Foto: Pixabay / Lise Åserud NTB scanpix / TT

Barnmorskans vädjan: "Sluta ha sex under jul!"

Efter en hektisk septembermånad så fick barnmorskan Mhairi Maharry från London nog och hennes vädjan var solklar: "Sluta ha sex under jul!".


I olika länder så har bebisar en tendens att se dagens ljus i vissa specifika månader. Till exempel så födds det flest barn i Sverige under våren, sommaren och fram till sensommaren. I Storbritannien däremot så är det en månad som står som ohotad segrare, och det är september.

Om vi ska vara exakta så är det runt den 26:e som de flesta barnen föds i Storbritannien. Om vi sedan räknar lite fort så är det inte svårt att lista ut vad som är aktuellt ungefär 9 månader innan den 26:e september. Det är nämligen: JULEN!

Yesbox – det är vår, eller ja mångas, favorithögtid julen.

Någon som inte riktigt uppskattar julen lika mycket längre är branmorskan Mhairi Maharry från London. Hon tog nämligen till Twitter i ett hopp om att, en gång för alla, få folket att sluta ha sex under julen, skriver Independent.

"Jag pallar inte 25 dagar till av det här"

Fem dagar in i månaden hade Maharry fått nog. Så med glimten i ögat så bombade hon iväg det här guldkornet till tweet på sin Twitter.

"Hur kan det bara vara den 5 september? Jag pallar inte 25 dagar till av det här. Om du känner eller älskar en barnmorska, SNÄLLA SLUTA HA SEX UNDER JUL", skriver Independent.

Som ni förstår så är tweeten skrivet med glimten i ögat men Maharry är långt ifrån den enda som har märkt av stressen under septembermånaden. 

– Ja herregud, september är en hemsk månad. Jag är mitt i en av de jobbigaste skiften jag har haft på en lång tid, säger barnmorskan Bethany Jones till Independent och fortsätter:

– Alla beslutar sig för att "det här är året som vi ska skaffa barn", sen så sätter de igång direkt och nio månader senare har dom en bebis.

Som tur är så är september snart över. Men vi får skänka en tanke till Maharry och alla de hårt kämpande barnmorskorna som slitit denna månad.

Barnafödsel i Sverige

Men hur ser det egentligen ut i Sverige? Ja vi snuddade lite på det innan och det är egentligen rätt så remarkabla siffror i vårt avlånga land.

Vi har nämligen inte EN månad som sticker ut. Vi har flertalet. Men 2016 så var det maj månad som var den mest populära månaden.

Januari 9 677

Februari 9 349

Mars 10 246

April 10 130

Maj 10 758

Juni 10 262

Juli 10 455

Augusti 10 121

September 10 020

Oktober 9 365

November 8 537

December 8 505

Statistiken är hämtad från en undersökning som Statistiska centralbyrån (SCB) gjorde 2016.

Så det verkar som, ironiskt nog, att vi svenskar däremot är som mest aktiva under augusti och september. 

Är du intresserad av att veta hur det känns att föda barn? Vi tog kontakt med tre stycken mammor som berättade hur upplevelsen var. Det kan du läsa mer om här!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.