De unga föräldrarna har nu åtalats.
De unga föräldrarna har nu åtalats. - Foto: Robeson County Sheriff's Office

Sarah, 25, och Jonathan, 17 misshandlade sin bebis till döds

Ett ungt par i USA har åtalats för barnmisshandel och mord, efter att under en lång period ha slagit sin dotter så pass att hon tillslut dog.


När 1-årige Jadalyn Barton kom till sjukhuset i North Carolina, USA var hon enligt läkare helt täckt av blåmärken och okontaktbar. De konstaterade att hon var medvetslös eftersom att hon inte reagerade alls när läkarna skulle ta hand om henne.

Föräldrarna, vid namn Jonathan Blake Barton, 17, och Sarah Hardin, 25, hade slagit Jadalyn i flertal månader.

När hon för sista gången togs till sjukhus gick hennes liv inte att rädda.

Jonathan, 17 år med Jadalyn. Bildkälla: Facebook

Slog med bälte och knytnävar

Enligt polis så hade pappan, Jonathan, slagit bebisen under tre månader med hjälp av bälte och sina knytnävar och har nu åtalats för mord och barnmisshandel.

Mamman Sarah har också blivit åtalad för barnmisshandel.

Polisen Burnis Wilkins var inblandad i fallet sedan start och berättade att de hade funnit bebisen i ett "obeskrivligt skick" när de tillslut grep föräldrarna.

– Det här är ett så bekymrande fall, folk har svårt att föreställa sig något sådant. Barnets tillstånd var obeskrivligt och det var väldigt svårt för våra utredare. medan utredningen fortgår kan jag inte göra något annat än att uppmana länet till att be, sade Wilkins, enligt Expressen.

Sarah med Jadalyn. Bildkälla: Facebook

"Blev golvad"

Någon som aldrig misstänkte hur det låg till bakom stängda dörrar var Jonathan och Sarahs granne, Roger Hunt.

– Jag undrade ofta, eftersom de var så tysta. De höll sig för sig själva men jag tänkte att "de är bra grannar, folk som håller sig för sig själva är bra grannar". Men jag blev golvad när jag fick reda på det här, berättade han för WBTV enligt Expressen.

Familj i stor sorg

Resterande familj är i stor sorg och har skrivit ett gemensamt uttalande om tragedin:

"Vi är förkrossade att få veta att båda föräldrarna har gripits i samband med Jadalyns bortgång. Vår sorg kan inte beskrivas med ord. Vi förstår att fokus ligger på utredningen av båda föräldrarna och bevisen som står bakom beslutet att åtala dem. Vi tror på rättsystemet. Som en familj har vi tillbringat otaliga timmar i sorg efter den här förlusten. Det kommer aldrig att finnas en dag där vi inte sörjer efter Jadalyn".

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.