Hund, djurplågeri
Hund utsatt för misshandel av ägare - Foto: RSPCA

Kvinna fimpade cigaretter på sin hund – döms för djurplågeri

Svår öroninflammation och brännmärken från cigaretter – det är några av de skador som en hund hade när den hittades hemma hos sin matte i Storbritannien. Nu har kvinnan gjort sig skyldig till flera fall av djurplågeri.


Sånt här får bara inte hända. När den ideella djurorganisationen Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) kom hem till en 38-årig kvinna boendes i den brittiska staden Stockton-on-Tees fick de sig minst sagt en chock. 

Brännmärken på kroppen 

I huset fanns förutom kvinnan även hennes hund, som var märkbart skadad. Hunden, som heter Buster, hade en svår öroninfektion och kunde heller inte öppna sin mun. Dessutom hade han flera brännmärken på kroppen – brännmärken som kom från cigaretter, rapporterar The Mirror. 

Hunden hade plågats av sin matte när den hittades. Bildkälla: RSPCA

Och kvinnan visade minst sagt sin aggressiva sida när personerna från RSPCA var där. Hon var alkoholpåverkad och ville sätta igång en fight mot ett par andra människor som befann sig i närheten, som även de var berusade. 

Lidit i flera månader 

Hunden togs till veterinär och när han undersöktes kunde man se på hans skador att han lidit i uppskattningsvis tre månader. Veterinären menar bland annat att då hunden inte kunde öppna sin mun helt kunde han inte reglera sin kroppstemperatur. 

På hundens kropps fanns flera brännmärken från cigaretter. Bildkälla: RSPCA

Uteblev från rätten 

Kvinnan står nu anklagad för fyra fall av djurplågeri och skulle under tisdagen befinna sig i rätten, någon som hon inte dök upp till. I och med att kvinnan inte dök upp fann rätten henne skyldig till anklagelserna, då detta ansågs som ett tecken, rapporterar The Mirror

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lavinfara under långfredagen

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

2 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

3 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

3 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.