Skolstartsvideon som har skakat internet.
Skolstartsvideon som har skakat internet. - Foto: https://www.sandyhookpromise.org/

Här är magstarka skolstartsvideon – varnar för skolskjutningar

En föräldragrupp i USA har nu gått ut med en video där de varnar alla skolstartselever för skolskjutningar. Videon är minst sagt omdiskuterad.


Sandy Hook Promise är en ideell grupp som bildades av familjemedlemmar till de offer som dog i skolskjutningen i Connecticut på grundskolan Sandy Hook i december 2012. 

Sammanlagt dog 28 personer i skjutningen när en man öppnade eld med ett halvautomatiskt gevär. Gärningsmannen tog sedan sitt liv. Alla offer var mellan fem till tio år gamla. 

4 miljoner människor jobbar aktivt mot skolskjutningar

Sammanlagt har 4 miljoner människor gått med i The Sandy Hook Promise. "The Promise" innebär att man lovar att göra allt man kan för att skydda sina barn från vapenvåld, genom att uppmuntra och stötta lösningar som skapar säkrare och hälsosammare hemmiljöer, skolor och samhällen.

Nu har Sandy Hook Group även gått ut med en video till alla som börjar höstterminen. Videon är minst sagt omdiskuterad.

Videon börjar med en vanlig skolmiljö med elever som gör sig redo för sin första dag. Men halvvägs genom svänger den glada stämningen till väldigt mörk. En pojke sätter på sig hörlurar och missar att elever bakom honom springer från pistolskott.Videon övergår sedan till att visa hur skolstartsmaterial kan användas för att överleva en skolskjutning. 

Videon avslutas med "school shootings are preventable if you know the signs".

304 masskjutningar i USA i år

Enligt Gun Violence Archive har det hittills i år varit 304 masskjutningar i USA. Om denna trend fortsätter att gå uppåt kommer 2019 vara det första året sedan 2016 med mer än en masskjutning per dag.

I augusti uttalade sig President Donald Trump och sa att seriösa diskussioner pågick om att introducera bakgrundskontroller på människor som vill köpa vapen.

För att förebygga och skydda sig mot potentiellt våld har en skola i Michigan blivit ombyggd med betongbarriärer så att studenter ska kunna gömma sig mot gevärskulor. 

Se hela videon högst upp i artikeln.

/
USA
/
Är du rädd för att en skolskjutning ska inträffa?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kundernas kritikstorm mot Kellogg's: "Dystopiskt"

Betalningskungen: Klarnas vd får miljonlyft – trots miljardförlusten

De senaste två årens miljardförluster hindrade inte Klarnas vd från att höja lönen för sig själv och de andra i ledningsgruppen med rekordbelopp. Så här många miljoner tjänar de efter rekordhöjningen på 70 procent.

Navalnyjs kropp framme vid kyrkan – flera gripna

Aleksej Navalnyjs kista har anlänt till kyrkan. Men familjen hindrades in i det sista från att hämta hans kropp från bårhuset. Enligt medierapporter har flera personer som samlats i samband med begravningen gripits.

Livstids fängelse för mord och nio mordförsök

En man i 20-årsåldern döms till livstids fängelse för mordet på en annan ung man på en snabbmatsrestaurang i Rågsved i södra Stockholm, meddelar Södertörns tingsrätt.

Morddömd 15-åring ska utvisas på livstid

Den 23-årige Kalmarbon trodde att mötet skulle handla om en narkotikaaffär, men han blev knivmördad. Ett beställningsmord, menar Kalmar tingsrätt, som dömer en 15-årig pojke till sluten ungdomsvård och utvisning på livstid.

Här är frågan Arla vägrar att svara på om Bregott

Det var för ett par veckor sedan som Arla skickade ut ett gäng Bregott-paket till olika svenska kändisar. Men reaktionerna blev inte helt som tänkt.