Larmet: Husdjur riskerar att – svälter i evakuerade Wuhan

- 05/02/2020, 17:01 -

5000 husdjur riskerar att svälta ihjäl i evakuerade delar av Wuhan – det menar volontärer och aktivister. Djurägare med djur kvar i staden har gått så långt som att betala volontärer för att bryta sig in i deras hem och mata deras husdjur.

I samband med coronavirusets spridning har cirka fem miljoner personer evakuerats från Wuhan, Kina sedan i slutet av januari, enligt stadens borgmästare, Zhou Xianwang.

Och nu kommer rapporter om att husdjur som stadsborna tvingats lämna kvar under evakueringen riskerar att svälta ihjäl, enligt brittiska tidningen Sky News. 

Volontärer bryter sig in i lägenheter – för att mata djur

Det har gjort att volontärer och aktivister tagit sig in i staden för att mata djuren – i ett försök att hålla dem vid liv. 

I en intervju med brittiska tidningen The Sun berättar en av volontärerna att en Wuan-bo bett honom bryta sig in deras hem och mata deras katter. 

Beräkning: 5000 husdjur i fara

– De frivilliga i vårt team, jag inklusive, har räddat mer än 1 000 husdjur sedan den 25 januari, berättar den anonyma volontären som går under aliaset Lao Mao.

I nuläget räknar Lao Mao med att det finns cirka 5 000 andra husdjur som är fast i sina hem, och riskerar svält, rapporterar Sky News

LÄS MER OM CORONAVIRUSET: 

Coronaviruset: Här är myterna du inte ska gå på

Coronaviruset: Nu varnar experterna för Thailands-resor

Så vet du om ditt husdjur smittats av coronaviruset