Presidenthunden mötte pressen

- 15/04/2009, 06:51 -

Bo, USA:s första hund, har hållit presskonferens.

Inför den församlade världspressen och med matte Michelle Obama i andra änden av kopplet paraderade den sex månader gamla portugisiska vattenhunden på tisdagen på Vita husets södra gräsmatta.

Den lockiga svart valpen med vitt bröst och fyra vita tassar är slutet på en saga som började redan under presidentkampanjen. Då lovade Barack Obama döttrarna Malia och Sasha en hund som kompensation för att kampanjen tog all faderns tid. Medierna har hårdbevakat utvecklingen sedan dess och knappast en enda av Obamas presskonferenser kunde passera utan frågor om hunden.

Valet av presidentfamiljens hund var länge en väl bevarad hemlighet. Men för ett par dagar sedan kunde The Washington Post meddela världen att Bo var den utvalde.

Namnet Bo ska ha inspirerats av både döttrarna Obamas kusiner som har en katt med samma namn och av Michelle Obamas pappa som kallades Diddley - en referens till artisten Bo Diddley.

Hunden är en gåva från Massachusettssenatorn Ted Kennedy till paret Obamas döttrar. Efter många lektioner hos Ted Kennedys hundtränare uppges Bo vara rumsren och uppfostrad att inte gnaga på möblerna i Vita huset. Och, meddelade Barack Obama, han får inte sova i sängen, åtminstone inte i presidentens säng.

Skrivet av: