Trumps föreslår att föra in ljus i kroppen för att döda coronaviruset
Trumps föreslår att föra in ljus i kroppen för att döda coronaviruset - Foto: Shutterstock & Alex Brandon/TT

Trumps egna teori om corona: För in ljus i kroppen

USA:s president Donald Trump har beordrat experter att undersöka om man kan döda coronaviruset genom att föra in ljus eller värme i kroppen. Dessvärre för presidenten verkar inte ens hans egna experter helt sålda på idén.


Coronaviruset fortsätter att härja världen över, inte minst i USA. I New York är läget så pass allvarligt att man kan tvingas begrava de döda i statens parker.

Detta har fått landets president Donald Trump att vidta drastiska åtgärder som att stoppa all invandring till USA.

Trump har trots detta inte dragit sig från att kritisera andra länders hantering av virusspridning. Sveriges strategi i synnerhet har kritiserats hårt av presidenten.

Nu har Trump börjat komma med egna förslag för hur man ska få bukt på covid-19.

INGA BEVIS FÖR ATT DET FUNGERAR

Hans senaste idé är att försöka ta död på viruset genom att föra in antingen desinfektionsmedel, värme eller ljus i kroppen på människor, skriver Business Insider.

– Anta att vi träffar kroppen med ett otroligt starkt ljus. Anta sedan att vi kan få in det ljuset i kroppen, antingen genom huden eller på något annat sätt, föreslog Trump på torsdagens presskonferens.

Presidenten berättade därefter att han bett experter att undersöka möjligheterna för detta, trots att det inte finns något bevis som stödjer hans teori.

Trump menar att endast presenterar idéer och förslag. (Alex Brandon/TT)

En expert presenterade kommande resultat från en myndighetsstudie som visar att solljus, värme och luftfuktighet kan hjälpa till att döda coronaviruset.

Ett resultat som uppenbarligen föll Trump i smaken, och han menade att detta bekräftar "det trevliga ryktet" att viruset kommer mattas av under sommaren.

Presidenten frågade en läkare som ansvarar för virushanteringen i landet, om hon någonsin hört att värme och ljus använts som kur för viruset.

– Inte som behandling, svarade läkaren.

"ENDAST HÄR FÖR ATT PRESENTERA IDÉER"

Trump menade att det skulle vara en bra sak att titta på, men tillade också att han "inte är någon doktor".

En reporter kritiserade presidenten för att sprida oprövade teorier, och Trump svarade med att kalla reportern för "en total fejkare".

– Jag är endast här för att presentera idéer. Och om värme är bra, om solljus är bra, så är det en bra sak så vitt jag vet, fastslog Donald Trump.

Läs mer om Donald Trump och coronaviruset: Anders Tegnell svara på Trumps kritik: "En kamp"

/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!