Första corona-vaccinet.
Margaret, 90, får första corona-vaccinet. - Foto: Jacob King/AP via TT

Margaret, 90, första att vaccineras: "Känner mig privilegierad"

Margaret Keenan, 90, från Storbritannien, fick imorse en spruta med vaccin mot covid-19. Hon är den första personen att få vaccinet.


Idag börjar Storbritannien vaccinera mot covid-19. Margaret Keenan fyller 91 nästa vecka – och är den första personen att få vaccinet. 

Sprutan utdelades på universitetssjukhuset i Coventry, England.

Hon säger att sprutan, fylld med vaccin från Pfizer, var den ”bästa födelsedagspresenten” hon kunnat få, skriver BBC.

Storbritannien kommer under de närmsta veckorna att erbjuda vaccin för alla över 80 år och för viss vårdpersonal, i hopp om att de som är mest sårbara ska kunna återgå till ett vanligt liv. I Sverige blir vaccinet gratis för alla som vill ta det – läs mer om det här.

Foto: Jacob King/AP via TT

Så mycket som fyra miljoner doser väntas ges ut under december.

– Jag känner mig så privilegierad att vara den första personen som vaccineras mot covid-19, säger Margaret Keenan nöjt till BBC.

Hon fortsätter:

– Det betyder att jag kan äntligen se fram emot att tillbringa tid med vänner och familj efter att ha varit ensam större delen av året.

Läs mer:

Sverige hade kunnat vaccinera mot corona redan nu – därför dröjer det

Forskning visar: Dessa blodgrupper är mest utsatta för corona

Därför har du fått corona – men inte din partner

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig 1000-lappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för gängkopplat mord i Uppsala

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.