Flygplanspersonal rekommenderas att bära blöja.
Flygplanspersonal rekommenderas att bära blöja. - Foto: Unsplash/AP

Förslaget för att stoppa corona: Flygplanspersonal ska ha blöja

Över hela världen letar man efter olika sätt att stoppa coronavirusets framfart. Ett av de mer oväntade förslagen är att låta flygplanspersonal bära blöja under arbetstid.


Myndigheter världen över försöker ständigt hitta nya sätt att stoppa coronasmittan. Här i Sverige har man till exempel bestämt att studentflak inte ska tillåtas nästa år heller, och vårens nationella prov kommer att ställas in.

Men i Kina har man tänkt ett steg längre. 

I slutet på november släppte Kinas administration för civilflyg nya riktlinjer som ska följas av flygbolagsbranschen.

Dokumentet innehåller bland annat råd till personalen ombord och hur de ska se till att hygienen ligger på hög nivå under flygresan.

"Speciella omständigheter"

Munskydd, handskar, skyddsglasögon och skyddskläder och nämns inte helt oväntat bland riktlinjerna för de som ska jobba ombord flyg till högriskområden. Men de finns något som sticker ut:

”Det rekommenderas att kabinpersonalen använder engångsblöjor och undviker att använda toaletterna på grund av speciella omständigheter för att undvika infektionsrisk”, går att läsa i materialet. 

Foto: Ross Parmly/Unsplash

Råden kanske verkar dramatiska, men det är faktiskt så att just toaletten är en av de platser på flygplanet som är mest bacillfylld (men om man ska tro den här studien finns det en plats på planet som är värre).

Om det är frivilligt att bära blöja under arbetspasset framgår inte, men det verkar som att handlar om just råd och inte obligatoriska regler, skriver CNN.

Hur flygbranschen kommer att se ut den dagen pandemin är över är svårt att veta, men ett stort flygbolag säger att de komme att kräva bevis på att passagerarna har vaccinerat sig.

Läs mer:

Kritik mot myndigheternas sms: Varför är det bara på svenska?

Svenskarnas nya diet under pandemin: JÄTTEMYCKET korv

Polisen varnar för vaccinbedragare – det här ska du se upp för

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!