Torsdag 22 Apr
Stockholm

En 14-årig pojke misstänks för mord – på sexårig flicka

En 14-årig pojke misstänks ha mördat en 6-årig flicka i Indiana.
En 14-årig pojke misstänks ha mördat en 6-årig flicka i Indiana. Foto: Foto: Pixabay/Pexels och Mohammed Alherz/Unsplash

I fredags hittades en sexårig flicka död i ett skogsparti i den amerikanska staden New Carlisle i Indiana. Nu har polisen gripit en misstänkt – som visat sig vara en 14-årig pojke.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Den sexåriga flickan, hemmahörande i New Carlisle i delstaten Indiana, anmäldes som försvunnen till polisen under fredagskvällen. 

Foto: Jessica Gow/TT

Det dröjde bara två timmar innan hon hittades död i ett närliggande skogsparti. 

Dödsorsaken fastställd som kvävning

Preliminära resultat från en obduktion konstaterar att flickan blivit bragd om livet genom kvävning. Nu utförs fler undersökningar för att få än mer klarhet i vad som kan ha hänt, uppger åklagarmyndigheten, enligt CNN

"Var älskad av alla"

Sedan flickan hittades död i fredags har hennes familj uttalat sig. Flickans mamma säger, enligt The Southbend Tribune, att hennes dotter "var älskad av alla och vän med alla". Även flickans mormor har uttalat sig.

Foto: Rodnae Productions/Pexels

– Hon var en strålande stjärna. Oavsett var hon var så lyste hon upp ett rum. Hon var så intelligent, så vacker och så modig. Hon brukade sitta i mitt knä och så sa hon till mig att hon skulle gosa med mig tills jag var 100 år gammal, säger flickans mormor till WSBT.

14-årig pojke gripen och fängslad

Foto: Pixabay/Pexels

Kort efter att flickan hittats kunde polisen gripa en 14-årig pojke som är misstänkt i mordet på den sexåriga flickan. Under gårdagen hördes pojken i delstatens ungdomsdomstol och begärdes då vara fortsatt fängslad. 

Pojken ska höras i domstol igen nästa måndag. 

Läs mer:

Mobbad 14-åring hittad död – kastades i flod av jämnåriga

Barnvakt misstänks för mord på tvåårig flicka

Mördade sin gravida fru och barn – så lever Chris Watts idag

Kommentera
Kopiera länk
Dela