Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tonårig pirat åtalas i USA

- 17/04/2009, 05:30 -

Tillfångatogs av den amerikanska flottan.

En tonårig pirat som tillfångatogs av den amerikanska flottan under söndagens fritagning av en amerikansk sjökapten ska åtalas i amerikansk domstol.

Piraten, 19-årige Abdulwali Muse, tros vara ledaren för fyra somaliska kapare som angrep ett amerikanskt fartyg och tog dess kapten som gisslan utanför Somalia, enligt tv-kanalen CBS News.

Kapten Richard Phillips hölls fången i en livbåt i flera dagar innan prickskyttar räddade honom. Tre av de fyra piraterna sköts ihjäl.

De senaste dagarna har piraternas verksamhet tagit ny fart. Under april har minst tio fartyg kapats. I tisdags meddelade de att de ska jaga amerikanska fartyg intensivt - inte för att få lösesumma utan för att sänka dem.

– Vi har utsett en specialutrustad grupp att jaga och förstöra alla fartyg under amerikansk flagg som hämnd för det brutala dödandet av våra vänner, sade en av piraternas talesmän.

Skrivet av: