En död i ballongkrasch i USA

En man omkom när ballongen fattade eld och störtade i Albequerque i USA.


Den årliga luftballongsfestivalen i Albequerque fick i går ett tragiskt slut. Ballongen med namnet "Wings of winds" flög för lågt och rammade ett par elledningar och fattade eld.

Tvåbarnspappan Stephen Lachendro dog omedelbart vid kraschen men Keith Sproul överlevde mirakolöst fallet. Han ligger dock på sjukhus med allvarliga skador, säger Kathie Leyendecker, taleskvinna för Albuquerque International Balloon Fiesta.

På filmen kan man se hur själva korgen föll till marken medan ballongen sedan flyger brinnande iväg. Den hittades ungefär 2,5 mil bort.

Flera hundra chockade åskådare fick bevittna händelsen. Glenn Vonderahe såg ballongen landa och sedan studsa upp i luften och slå i kraftledningen.

– Jag såg ballongen och plötsligt var den bara eld och rök. Elden var total under ballongen, sa Glenn Vonderahe till AP.

Ett annat vittne, Terri Bordelon, hade stannat till vid vägen för att se ballongerna när hon hörde en kraftig smäll och såg någon hoppa eller ramla.

– Jag var så exalterad av att se ballongerna men att det skulle sluta så där. Jag bara skakade och mina ben kändes som Jell-O, sa Terri Bordelon till AP, enligt ABQ Journal.

Se video från ballongen som kraschade i Albequerque i USA

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Härnösand

1 timme sedan
"Härnösand, misstänkt rattfylleri.", skriver polisen på sin hemsida.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.