Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

En död i ballongkrasch i USA

- 11/10/2008, 10:14 -

En man omkom när ballongen fattade eld och störtade i Albequerque i USA.

Den årliga luftballongsfestivalen i Albequerque fick i går ett tragiskt slut. Ballongen med namnet "Wings of winds" flög för lågt och rammade ett par elledningar och fattade eld.

Tvåbarnspappan Stephen Lachendro dog omedelbart vid kraschen men Keith Sproul överlevde mirakolöst fallet. Han ligger dock på sjukhus med allvarliga skador, säger Kathie Leyendecker, taleskvinna för Albuquerque International Balloon Fiesta.

På filmen kan man se hur själva korgen föll till marken medan ballongen sedan flyger brinnande iväg. Den hittades ungefär 2,5 mil bort.

Flera hundra chockade åskådare fick bevittna händelsen. Glenn Vonderahe såg ballongen landa och sedan studsa upp i luften och slå i kraftledningen.

– Jag såg ballongen och plötsligt var den bara eld och rök. Elden var total under ballongen, sa Glenn Vonderahe till AP.

Ett annat vittne, Terri Bordelon, hade stannat till vid vägen för att se ballongerna när hon hörde en kraftig smäll och såg någon hoppa eller ramla.

– Jag var så exalterad av att se ballongerna men att det skulle sluta så där. Jag bara skakade och mina ben kändes som Jell-O, sa Terri Bordelon till AP, enligt ABQ Journal.

Se video från ballongen som kraschade i Albequerque i USA

Skrivet av: