Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Varför går skosnören upp? Nu har forskarna svaret

Nyheter | 17/04/2017 23:06

Svaret på en av livets kanske absolut största frågor, den om varför skosnörena går upp, har nu kommit.

Sen människan först började ha skor med snören har det funnits ett problem: skosnören går ibland upp. Nu har forskare kommit fram till vad det är som ligger bakom det uråldriga problemet.

Ett par olika krafter jobbar tillsammans som en osynlig hand. Först genom att lösa upp knuten för att slutgiltigen få den att lossna helt. Du kan se hur det går till mer ingående i klippet ovan.

För att ta reda på det här har forskarna använt en slowmotion-kamera. Med den kunde de visa hur krafterna samarbetar för att lösa upp knuten.

Christopher Daily-Diamond som lett forskningsarbetet på University of California i Berkley säger att det här är det första steget för att ta reda på varför vissa knutar är bättre än andra. Nått han menar inte har gjorts förut. Forskarna menar också att det här kan vara början till att förstå knutar i kroppen, som till exempel DNA, bättre. Det rapporterar Metro UK.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Går dina ska skosnören ofta upp?