Om du inte får stånd under natten kan din penis krympa.
Om du inte får stånd under natten kan din penis krympa. - Foto: Pexels

Brukar du få stånd när du sover? Då har vi goda nyheter

Att penisen blir hård under natten är faktiskt ett tecken på att ditt nervsystem fungerar bra.


Många män har nog varit med om en erektion på natten, alltså att penisen blir hård när man ligger och sover. Daily Star har pratat med Adam Ramin som är urolog i Los Angeles. Han säger att de nattliga erektionerna kan vara ett tecken på en bra hälsa. 

Varför får man morgonstånd?

En man har ungefär tre till fem erektioner om natten och vaknar ofta upp och har morgonstånd. Att bli hård under natten är ett tecken på att ditt nervsystem fungerar bra, även om läkare inte riktigt vet varför det händer. 

– Det finns inget riktigt syfte med att få nattliga erektioner. Det är endast en biprodukt av en naturlig stimulering av det parasympatiska nervsystemet på natten, har Ramin tidigare förklarar för Men’s Health.

Bildkälla: Shutterstock

Om penisen blir hård när du sover visar det att blodetflödet till din penis är korrekt och allt där nere fungerar. Men om det är så att man inte har nattliga erektioner så har Tobias Köhler, som också är urolog, varnat för det. 

Han menar att penisen kan krympa om den inte får nattliga erektioner. Det eftersom musklerna inte sträcks ut regelbundet och det kan resultera i en kortare erigerad penis, skriver Daily Star.

TV: 30-årig man skulle förstora sin penis på svensk klinik – dog på operationsbordet

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du orolig?
Tack för din röst!