9 sätt att få någon att gilla dig – utan att säga ett enda ord

- 05/11/2017, 13:20 -

Vill du få någon att digga dig? Det finns några knep som får en person att gilla dig snabbare. Här är nio sätt att testa som inte ens kräver ord.

Att komma överens med folk man nyss träffar kanske inte är det lättaste varje gång. Men det finns faktiskt några saker du kan göra för att få någon att gilla dig, skriver Independent.

Och det bästa? Du behöver inte ens säga ett ord. 

1. Be personen hålla något varmt 

Ja, det kanske låter konstigt men en studie som publicerades 2008 visade att fysiskt värme kan relatera till uppfattningar om interpersonell värme.

2. Tala med ljus röst

Män och kvinnor som talar med ljus röst uppfattas som mer sympatiska och trovärdiga, enligt en avhandling från 2014. 

3. Klä dig trendigt 

En liten studie från 2011 fann att extroverta och självcentrerade personer som verkar trendiga var lättare att tycka om. 

4. Se självsäker och energisk 

Samma studie nämnde även att om man gillar någon även var beroende på hur energisk och hur självsäkra personerna som deltog i studien var. Även om det var mer som spelade roll, men det kan vara signaler som är mer meningsfulla än du tror. 

Bildkälla: Shutterstock

5. Härma personen 

Om du pratar med någon kan du efterlikna deras beteende. Som kroppsspråk, gester och ansiktsuttryck. Det visade sig en studie från 1999. 

6. Umgås mer med personen du vill bli vän med

Personen tenderar att gilla folk som är bekanta för dem, vilket kanske inte är så konstigt. 

7. Rör vid personen du pratar med

Att röra någon subtilt när ni pratar kan göra att personen gillar dig mer. Som att röra dem på ryggen eller armen, så att de egentligen knappt märker av det, det visade en fransk studie från 2007. 

8. Le 

Tidigare studier har bland annat visat att om du ler när du pratar med en person så hjälper det till så de kommer ihåg dig senare, skriver Independent

9. Låt dem prata om sig själva 

Att låta personer prata om sig själva och berätta en historia eller två kan göra att de gillar dig mer. Folk gillar personer som är bra lyssnare och det ger dem positiva minnen av din interaktion.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du testa det här?