Det går att lära sig att prata om sex med sin partner!
Det går att lära sig att prata om sex med sin partner! - Foto: Montage. Pexels / TT/ Fredrik Sandberg

Svårt att prata sex med partnern? Här är tipsen du behöver

Har du och din partner svårt att prata om sex? Sexologen Linn Heed har de handfasta tipsen till dig för att ta det svåra snacket.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Artikeln innehåller annonslänkar.

Har du svårt att prata om sex med din partner? Det är inte ovanligt. Kommunikation är nyckeln till både en bra relation och ett lyckligt sexliv, men hur tar man upp frågan och kommer in på djupet hos en partner som kanske lite lite blyg av sig? 

Sex är något som angår de allra flesta – och att kunna prata om sex med sin partner öppnar upp nya möjligheter att komma varandra ännu närmare. Ibland är det dock lättare sagt än gjort att prata öppet med sin partner om sex, men det finns hjälp att få! I onlinekursen "Så ökar du din sexlust" får du hjälp av relationsexperten Linn Heed med att bena ut kommunikationen. 

Här är tre handfasta råd för att prata sex med sin partner

  • Visa! Tänk på att kommunicera med både ord och handling, det räcker inte med bara det ena – visa din partner fram med bejakande kroppsspråk när hen gör något du verkligen gillar!
  • Berätta! Din partner är ingen tankeläsare, utgå inte från att hen vet vad du vill. 
  • Uppmuntra! Prata uppmuntrande med din partner, peka inte endast ut fel – säg vad hen gör rätt och berätta vad hen gör som får dig att komma igång.
  • Fråga! Genom att ställa frågor till din partner om vad hen gillar att du gör, eller fantiserar om att ni ska göra ihop, kan du få ett bättre utrymme att också berätta vad du själv gillar om din partner är dålig på att ställa rätt frågor till dig. 
  • Utforska ihop! Tänk på att ni är två (ja, minst). Se ert sexliv som en gemensam resa till att utforska ny mark tillsammans. Kanske är den ena mer erfaren än den andra – men allt ni gör för första gången som par är nytt även för den som gjort "det där" förut. 

Gå en kurs ihop för att utforska ert sexliv

Att utforska sitt sexliv tillsammans är toppen för alla par som vill komma varandra närmre. Det öppnar också upp för att prata mer om sex tillsammans och ställa frågor ni inte trodde att ni behövde ställa varandra. Linn Heeds onlinekurs vänder sig till alla som vill lära sig prata mer om sex med sin partner, som vill öka sin sexlust och maxa sin orgasm. 

Linn Heed hjälper dig att prata om sex med din partner. Bildkälla: Linn Heed/Coursio 

Kursen är relevant för alla som vill bli bättre på kommunikation, relationer och sex. Ja, alla som vill uppelva mer glädje i livet helt enkelt. Livet är för kort för att inte njuta till fullo!

Köp kursen här för 349 kronor!

/
sex