"Badrumsvågen är ett dålig redskap för att mäta resultat", säger träningsprofilen Annika Sjöö.
"Badrumsvågen är ett dålig redskap för att mäta resultat", säger träningsprofilen Annika Sjöö. - Foto: Foto: Gorodenkoff/Shutterstock.com

Så lyckas du komma igång med träningen - 4 knep att ha med sig

Hur kommer man egentligen igång med träningen? Hur håller man motivationen uppe? När ser man resultat? Vi ger dig alla svaren här!


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Oavsett om målet är ett att bli starkare, gå ned i vikt eller bara få lite mer energi i vardagen så är startsträckan densamma när det kommer till träning, det vill säga att bara komma igång!

Expertens bästa tips: "Måttbandet är mycket mer rättvist"

TV-profilen Annika Sjöö, känd från Let's Dance och Du är vad du äter, menar på att badrumsvågen är ett dålig redskap för att mäta resultat.

"Fokusera inte för mycket på vågen", säger Annika. "Den kan för många istället innebära ett stort stressmoment. Jag tycker att det är fel när en liten badrumsvåg ska få bestämma om du ska ha en bra eller dålig dag."

Foto: Markus Holm/Amplifyphoto

"Försök istället att fokusera på känslan i din kropp! Vill du använda någon form av mätredskap så tycker jag att måttbandet är mycket mer rättvist. För det kan ha hänt mycket med exempelvis ditt midjemått utan att vågen visar så mycket", säger Annika.

Hur lyckas man med träningen?

Så hur lyckas man då med träningen? Annika ger några tips om hur man håller motivationen uppe: 

1. Välj en träningsform som du tycker är rolig – på så sätt blir det lättare att få in rutinen och hålla fast vid den!

2. Skaffa en träningskompis – ni kan hjälpa till att peppa varandra och det blir mycket svårare att ställa in ett planerat pass.

3. Skriv träningsdagbok – så kan du jämföra passen och se din utveckling över tid (det är ju så kul när man ser resultat). 

4. Börja lagom och öka succesivt – risken är annars att du inte lever upp till dina egna förväntningar och då tappar du motivationen. Sätt realistiska delmål och ta ett steg i taget!

Onlinekurs med Annika Sjöö

Missa inte vår onlinekurs Kom igång med träningen hemma på 4 veckor som leds av TV-profilen Annika Sjöö. Med sin långa erfarenhet i träningsbranschen ger hon dig upplägg, övningar för hela kroppen, motivationstips och inspiration för att komma igång med träningen – på ett hållbart och roligt sätt!

Är du sugen på att testa kursen? Här kan du boka den för endast 495 kronor.

Erbjudande: Unik rabattkod för dig

För att göra det ännu lättare för dig att komma igång med träningen har vi dessutom tagit fram en unik rabattkod som ger dig 15 procent rabatt på kursen. Använd rabattkoden N24-15 när du checkar ut för att ta del av erbjudandet. 

/
/