Linn Heed hjälper dig ta makten över din orgasm
Linn Heed hjälper dig ta makten över din orgasm - Foto: Montage. Pexels / TT / Fredrik Sandberg

Orgasmskola med Linn Heed: Så maxar du din orgasm

Hur får man ut det mesta av din orgasm? Det vet Linn Heed, känd sexolog och psykolog. Nyheter24 har snackat med henne och får tips om en onlinekurs.


Den här artikeln innehåller annonslänkar.

En orgasm är peaken av sexuell njutning – men det finns många olika sorters orgasmer och lika många olika sätt att nå klimax på. Mäns orgasm har en evolutionär poäng, men varför får egentligen kvinnor orgasm? Det är forskarna än så länge lite oense över. Linn Heed är sexolog och känd från bland annat "Gift vid första ögonkastet" som en av experterna. I samarbete med Nyheter24 erbjuder hon en onlinekurs som vem som helst kan boka. 

Hur får man orgasm?

En orgasm är egentligen en funktion kroppen har som skapar rytmiska "spasmer" i kroppen vid peaken av sexuell njutning. Oxyticin, ett smärtlindrande "må-bra"-hormon, utsöndras i kroppen och njutningen är total. Ofta kommer den smygande i början för att sedan eskalera och nå sin topp. För att sedan snabbt försvinna när orgasmen har nått sin fulla "utlösning". 

Nu blev du förstås nyfiken på det här med utlösning på tjejer – här kan du läsa mer om fontänorgasm!

Varför får vissa orgasm snabbare än andra?

De flesta människor har upplevt att de fått orgasm snabbt någon gång. En del, framför allt män, upplever ofta att de får utlösning för snabbt när de har sex med en partner. Det finns ingen "regel" för hur snabbt eller långsamt man får komma. Alla är helt olika nära sina orgasmer! Det finns dock saker du kan göra för att ta kontrollen över din orgasm – framför allt sätt att njuta av den på ett maximalt sätt. 

För tidig utlösning brukar kunna bero på att du känner stress och press kring din prestation – det är något du ständigt tänker på och därför genererar det i sig tidig utlösning. Det finns en massa olika sätt att förlänga tiden på sexet och fokusera på den andra personens orgasm så länge!

Linn Heed riktar sig till dig som vill förbättra ditt sexliv och vill ta del av konkreta tips på hur du kan jobba med din relation. Kursen innehåller en en orgasmskola – där du får fem handfasta tips på hur du når klimax.

Linn Heed: "Livet är för kort för dåliga ligg"

Upplever du sexstress, bristande sexlust eller intim prestationsångest? Kanske har du svårt att få orgasm, slappna av eller njuta av sex över huvud taget? Det är inte alls konstigt, det är nämligen ett väldigt vanligt problem. 

Linn Heed är legitimerad psykolog och utbildad sexolog. Hon har stor erfarenhet av att hjälpa par med dessa problem och önskar med den här kursen dela med sig av de mest användbara verktygen.

– Livet är alldeles för kort för dåliga ligg. Alldeles för många har ett konstant underskott av oxytocin, eller måbra-hormoner, som utsöndras naturligt vid sex, säger Linn.

Orgasmskolan del av en större kurs

Linn Heeds onlinekurs hjälper dig att utforska tankens makt, förväntningar, krav och din attityd till sex, närhet och klimax: orgasmen. Du får veta hemligheten bakom sund kommunikation och en förståelse för orsaken till varför glädje och skratt är en viktig del av sex. 

Med den populära och handfasta orgasmskolan får du även veta den gyllene vägen till njutning. För att sammanfatta det kombinerar den här onlinekursen business with pleasure!

...Och här kan du boka kursen!

Vill du lära dig mer om hur du uppnår maximal njutning, bli haj på det här med orgasm – och hur du ska kommunicera det till din partner? Då är det här kursen för dig. 

Vill du veta vägarna till orgasm och njutning? Boka kursen redan i dag!

sex
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!