Vill du veta mer om några av Sveriges hetaste kändisars fredagsmys? Då har du kommit rätt
Vill du veta mer om några av Sveriges hetaste kändisars fredagsmys? Då har du kommit rätt - Foto: Naina Helén Jåma/Jonas Ekströmer/TT

10 kändisar svarar – det äter vi helst på fredagar: "För att inte bli tjock"

"Vad äter och dricker du helst till middag på en ultimat fredagskväll?" Ja, den frågan fick tio svenska kändisar besvara i Nyheter24:s artikelserie Äntligen helg. Vem besöker de hetaste inneställena i Stockholm, vem hämtar snabbmat och vem tänker på vikten?


Gunilla Persson. Foto: Robin Haldert/TT

10 prisvärda bubbel kring hundralappen – och 3 som alltid floppar

Gunilla Persson, tv-personlighet:

– Åh, vad härligt, jag älskar ju mat. Jag äter gärna någon fiskrätt, jag tycker om både lax och torsk. Gärna med ris eller potatis till, och massor av sallad och grönsaker. 

– Jag dricker gärna champagne eller vitt vin, om det är till fisk. Jag kan inte dricka rött vin till fisk eller vitt vin till kyckling, jag vill ha det som passar bäst ihop.  

Hasse Aro. Foto: Christine Olsson/TT

Hasse Aro, programledare "Efterlyst": 

– Just fredagar är den dag vi satsar på, så det brukar bli flera smågrejer. Inte tapas riktigt, men nästan. Min fru har en special där hon gör en pizza som skär upp i småbitar. Det låter kanske inte så gott, med det är det verkligen. 

– Till det dricker vi oftast rött vin, vi har en chilensk pinot noir som vi gillar, för folk säger att man inte blir tjock på det.

10 supergoda viner som kostar omkring 100 kronor

Amanda Schulman. Foto: Christine Olsson/TT

Amanda Schulman, poddare och företagare: 

– Jag dricker massor av vin och äter otrolig god mat, verkligen. Först är det ju ost och chark, men sen lagar Alex (Schulman, reds anm) någon mat till mig. Gärna bläckfisk, det tycker jag väldigt mycket om. Till det dricker jag vin, vilket kan du nog gissa, ett rosé vi själva gjort. Annars är det iskallt vitt som gäller, ett vitt bourgogne.

Vilken ost måste finnas på en bra charkbricka tycker du? 

– Èpoisse. Det är en getost, tror jag.

Leif Mannerström. Foto: Janerik Henriksson/TT

Leif Mannerström, tv-kock och krögare:

– Jag njuter väldigt gärna av skaldjur en fredag kväll. Antingen dricker jag mitt eget Sauvignon Blanc till, eller så tar jag en välkyld, god öl.

Edward Blom. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Edward Blom, gastronom och författare:

– Istället för förrätt brukar vi alltid först ha fredagsmys kring köksön med lufttorkad skinka, parmesanchips, oliver, nötter, popcorn med mera. Barnen får Apfelschorle och vi vuxna en torr tysk Riesling, en amontillado sherry eller en flaska rosé om det är högsommar.

– Eftersom alla redan är mätta efter det, blir varmrätten i salongen något lättare, kanske en gös med vit sparris och hemslagen hollandaise.

Alexandra Rapaport. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Alexandra Rapaport, skådespelerska:

– Jag är så tråkig, men dryck är ganska ointressant för mig. Bubbelvatten dricker jag för jag tycker inte om vin, det smakar bara magsyra för mig. Men jag äter chips.

Till middag?

– Nej, haha. På fredagar är det lyxigaste jag vet att slippa laga mat och bara köra plock, allt möjligt italienskt plock. Det är lyxigt att skippa den vardagsfeelingen det innebär att laga mat när man är en barnfamilj.

Benjamin Ingrosso. Foto: Claudio Bresciani/TT

Benjamin Ingrosso, artist:

– Helst tar jag mig igenom så många restauranger som möjligt runt ett område! En fredag kan det vara Vasastan tillexempel. Då blir det gott, sött Riesling och några rätter på så många krogar man hinner.

– En bra fredag kan vara: "Grus grus", "Babette", "Lilla ego", "Adria" och "Santo".

Mouna Esmaeilzadeh. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Mouna Esmaeilzadeh, läkare och tv-personlighet:

– Kanske mammas persiska mat. Ghorme sabzi, det måste ni smaka.

För den som inte vet, vad är det för något?

– Det är en slags grönsaksgryta med lamm och saffransris, det är så gott. Till det dricker jag läsk eller vatten, vi dricker inte så mycket alkohol hemma.

Filip Kaspersen Lamprecht. Foto: Claudio Bresciani/TT

Filip Kaspersen Lamprecht, tv-personlighet och mediaprofil:

– Jag är en tapas-person som gillar att äta många olika rätter, men jag älskar också det mexikanska köket. Så jag gör något i tacoväg, men inte en klassisk svensk taco. Jag försöker alltid testa något nytt och just nu gillar jag att göra en mango- och avokadosalsa med tomat i. Den är grym! 

– Till det dricker jag en kall, ljus lager. 

Therése Lindgren. Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Therése Lindgren, influencer och företagare:

– Jag stänger igen datorn, sätter telefonen på ljudlös och bara njuter av en ledig kväll tillsammans med Anders och våra hundar Rasmus och Ronja. På kvällen beställer vi hem pizza och Cola light och bara njuter av en ledig kväll.

Spara 2 000 kronor i månaden på mat – med enkla knepet: "Gör underverk"

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför blir du trött av dina allergitabletter – enligt experten

15 Mar, 16:27

Malexandermördaren Jackie Arklöv överklagar till Högsta domstolen • Kritiserar hovrättens utredning

16 Feb, 16:17
Malexandermördaren Jackie Arklöv har överklagat Göta hovrätts dom. Det var i januari som hovrätten rev upp tingsrättens beslut om att tilldela Arklöv ett tidsbestämt straff. Nu menar hans advokater att "det finns ett tydligt behov av vägledning från Högsta domstolen".

Populära soppan hotad: "Något som inte stämmer"

29 Jan, 11:17
Det kan dröja innan man kan tillaga ärtsoppa. Ny skörd visar nämligen att ärtan förändrats.

Hårda kritiken mot kvinnofängelset Hinseberg – JO: ”Ovärdiga”

5 Jan, 17:15
Justitieombudsmannen anser att förhållandena på kvinnofängelset Hinseberg är "ovärdiga" och att det finns en "osäkerhet" kring rutiner hos personalen.

Förvarade döda sambon i frysen – mannens liv innan kvinnan hittades: "Värre och värre"

12 Sep 2023, 13:24
Den 57-årige mannen som förvarade sin döda sambo i en frysbox har dömts till 3,5 års fängelse. Under de fem år som kvinnans kropp låg i frysen levde mannen ett ensligt liv där han ljög för anhöriga, plockade ut hennes pension och höll sig undan. – Jag tappade kontrollen över mig själv, har han sagt i förhör.

Allsvenska spelarlöner 2023: Han tjänar överlägset mest i Malmö FF

11 Sep 2023, 16:15
Malmö FF är Sveriges mest framgångsrika klubb med hela 22 SM-guld. Klubben har även varit frekventa i europaspel de senaste åren. Men vem tjänar egentligen mest i den skånska klubben? Det har Nyheter24 tagit en närmare titt på.