Systembolaget tar in 76 nya viner den 1 september.
Systembolaget tar in 76 nya viner den 1 september. - Foto: TT / Pexels

Systembolagets nya viner – här är alla för under 90 kronor

Den 1 september tar Systembolaget in 76 nya viner i sortimentet. Nyheter24 har tagit fram vilka av tillskotten du kan köpa för under 90 kronor.


Systembolaget har nyligen beslutat sig för att höja sina priser och ta bort sina plastpåsar – två minst sagt kontroversiella beslut.

Nu har de dessutom introducerat hela 76 nya viner till deras sortiment. Behovet för prisvärd mat och dryck är större än någonsin, så Nyheter24 har gått igenom de nya tillskotten och tagit fram de allra billigaste vinerna. 

1. The Rebellion – 79 kronor

The Rebellion, 2022. Foto: Systembolaget

Först på listan hittar vi The Rebellion, ett ungerskt vitt vin. För ynka 79 kronor får du, enligt Systembolaget, ett druvigt och blommigt vin med inslag av päron, aprikos, honungsmelon, fläder och citrus. Om du ska äta vegetariskt eller fisk i kväll kan The Rebellion vara värd att testa.

2. Peñamonte - 79 kronor

Peñamonte 2022. Foto: Systembolaget

En annan billig nyhet är det röda vinet Peñamonte från Spanien. Även detta kostar bara 79 kronor, och för priset får du ett fruktigt och smakrikt vin med en relativt hög alkoholprocent på 14,5%. Med spännande smakinslag av plommon, skogshallon, örter och slånbär kanske Peñamonte är ett bra alternativ att prova på.

Gillar du inte öl? Det här kan vara anledningen: "Genetiska skillnader"

3. Ruppertsberger – 85 kronor

Ruppertsberger 2022. Foto: Systembolaget

Tyskarna är mest kända för deras goda öl, men kan de sina viner? Till ett mycket bra pris på 85 kronor hittar vi tyska Ruppertsberger, ett ekologiskt vitt vin. Systembolaget beskriver Ruppertsberger som ett friskt och fruktigt alternativ med inslag av päron, vita blommor, citrusskal, honung och mineral. Låter det som något för dig?

4. Le Jardin - 89 kronor

Le Jardin, 2022. Foto: Systembolaget

Le Jardin är ett bulgariskt rödvin med smakinslag av fat, plommon, vanilj, viol, björnbär, peppar och blåbär. Enligt Systembolaget passar det särskilt bra till grillat lamm- eller nötkött – om du är sugen på det till middag i kväll kanske du ska testa Le Jardin.

Frågan alla ställer sig – vad är egentligen skillnaden mellan Coca Cola och Pepsi?

5. Rio Maggio – 89 kronor

Rio Maggio, 2022. Foto: Systembolaget

Sist på listan hittar vi Rio Maggio, ett italienskt och ekologiskt rödvin. Systembolaget beskriver det som ett fruktigt och smakrikt alternativ som passar extra bra till grillat kött. Det har även smakinslag av fat, mörka körsbär, peppar, hallon, plommon och vanilj. Kan vara intressant, särskilt för bara 89 kronor.

Läs mer här:

Systembolaget höjer priserna – så mycket dyrare blir svenskarnas favoritöl

/
Vin
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!