Nyheter24 listar tio goda roséviner under hundra kronor.
Nyheter24 listar tio goda roséviner under hundra kronor. - Foto: Pexels/Skärmavbild systembolaget

10 goda roséviner under hundralappen – passar perfekt i vår

Letar du efter ett gott rosévin som kommer att vara en favorit hela våren och sommaren? Nyheter24 listar tio goda roséviner för under hundra kronor och hjälper även till med vad som passar att äta till.

Sammanfattning av artikeln
  • 13 kr

Vårvädret är på ingång och då passar det perfekt att unna sig ett glas rosévin i solen. Men vilket rosé ska man välja för att inviga årstiden?

Det perfekta rosévinet ska smaka gott, inte vara för dyrt, falla de flesta i smaken och vara en favorit ända in i augusti.

Här är Leif GW Perssons favoritvin – och det är inte billigt: ”Lägga på en nolla”

Tio goda roséviner för hela vår och sommarsäsongen

Nyheter24 listar tio goda roséviner för under hundra kronor som kommer passa hela våren och ända in i sensommaren.

Leva — 79 kronor

Leva är till färgen lite mörkare rosévin. Den beskrivs som fruktig och passar både till fågel, fisk och som sällskapsdryck, skriver Systembolaget.

Rosévinet Leva. Foto: Skärmavbild Systembolaget

12 goda viner som gästerna alltid älskar

Puy Chéri — 85 kronor

Ett lätt och ljust rosévin som vunnit flera utmärkelser genom åren och den passar både till buffé, fisk och grönt. En stor favorit på sommaren med en bärig, ungdomlig och mycket frisk smak, skriver Systembolaget.

Rosévinet Puy Cheri. Foto: Skärmavbild Systembolaget

10 supergoda viner som kostar omkring 100 kronor

Agneta Patrulls — 89 kronor

Ett till färgen ljust rosévin med en rolig etikett som sticker ut ur mängden. Smaken är bärig med inslag av smultron, vattenmelon och persika. Vinet passar lika bra som sällskapsdryck som till skaldjur, skriver Systembolaget.

Rosévinet Agneta Patrull. Foto: Skärmavbild Systembolaget

Baglietti — 89 kronor

Flaskan är prydd med ett diamantliknande festligt mönster. Vinet är ljust till färgen med smak av vattenmelon, örter, persika och blodgrapefrukt. Baglietti passar lika bra som sällskapsdryck som till fågel och grönt, skriver Systembolaget.

Rosévinet Baglietti. Foto: Skärmavbild Systembolaget

Nyfiken på naturvin? Här är 7 goda viner från Systembolaget du måste prova

Hola MZ — 99 kronor

Rosévinet är gjort av artisten Måns Zelmerlöw och ska smaka bärigt med inslag av smultron, röda vinbär och blodgrapefrukt. Drycken passar till fisk, fågel och som sällskapsryck och har skruvkork.

Rosévinet Hola MZ. Foto: Skärmavbild Systembolaget

Perfect day — 99 kronor

Perfect day är ett rosévin med hög fruktsyra med en ljust rosa färg. Vinet har enväldigt somrig frisk smak med en ungdomlig känsla. Den har inslag av smultron, röda vinbär, lavendel, hallon och blodgrapefrukt, skriver Systembolaget.

Rosévinet Perfect day. Foto: Skärmavbild Systembolaget

Twenty One — 65 kronor

Ett billigt rosévin på en liten lätt och behändig tetra. Vinet har en hög fruktsyra och en vacker orangerosa färg Smaken är fruktig med inslag av persika och jordgubbar. Vinet passar både till fågel, fisk och grönt. Det passar även som sällskapsdryck, skriver Systembolaget.

Rosévinet Twenty One. Foto: Skärmavbild Systembolaget

Rosie — 79 kronor

Tetran rymmer en hel liter och passar till fisk, kyckling, sallader eller som sällskapsdryck. Färgen är ljust röd och smakar fylligt med en mycket fruktig smak med inslag av mogna jordgubbar och hallon, skriver Systembolaget.

Rosévinet Rosie. Foto: Skärmavbild Systembolaget

Chateau des hauts de Fontaneau — 69 kronor

Ett fylligare och till färgen lite mörkare rosévin med smak av granatäpplen, körsbär, örter och blodapelsin. Vinet passar bra till fläskkött, fågel och till grönsaker, skriver Systembolaget.

Rosévinet Chateau des hauts de Fontaneau. Foto: Skärmavbild Systembolaget

Ed Knows — 85 kronor

Ett ungdomligt rosévin från Moldavien med en lekfull etikett. Vinet är orangerosa färgat och smakar ungdomligt och bärigt med inslag av röda vinbär och persika. Vinet passar till grönsaker och fågel, skriver Systembolaget.

Rosévinet Ed Knows. Foto: Skärmavbild Systembolaget

6 glutenfria ölsorter under 30 kronor du måste prova

Vin
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!