Här är 10 goda cider som du måste testa till våren och inför sommaren.
Här är 10 goda cider som du måste testa till våren och inför sommaren. - Foto: Systembolaget/Nyheter24

10 riktigt goda cider hos Systembolaget – för under hundra kronor

Letar du efter en god cider att avnjuta i gott sällskap? Här är 10 cider, som är allt ifrån torra till söta, som du kan köpa för en billig peng på Systembolaget


Cider görs vanligtvis genom att pressa äpplen för att få ut juicen, och sedan fermentera juicen med hjälp av jäst. Det går även att göra cider av päron, då kallas den för perry.

Cider innehåller vanligtvis mellan 4 och 8 procent alkohol, beroende på tillverkaren och hur drycken har framställts. Detta gör cider till ett alternativ till öl och vin för de som vill ha något att dricka i vår och sommar medan de äter eller umgås med vänner.

Här är 10 goda roséviner under hundralappen som passar i perfekt i vårvärmen

Tio goda cider hos Systembolaget

Cider kan variera från torr till sötsmakande och finns i olika varianter som kan inkludera tillsatta smaker som bär, kryddor eller honung.

Här listar Nyheter24 tio goda cider och blanddrycker för under hundra kronor som kommer passa hela våren och ända in i sensommaren. Skål!

1. Kopparberg cider päron – 17 kronor

Kopparberg cider päron är en välsmakande cider med en fruktig smak av päron och en balanserad sötma som gör den till en uppskattad dryck bland ciderälskare.

Cidern finns tillgänglig i flera olika smaker, förpackningsstorlekar, inklusive burkar och flaskor, vilket gör den idealisk för alla tillfällen.

Kopparberg cider päron. Foto: Skärmavbild/Systembolaget

2. Liquid Industries The Pina Colada Project – 17 kronor

Den här cidern har en söt, fruktig smak med inslag av kokos, äpplen och ananas, skriver Systembolaget.

Cidern med en ny modern twist är inspirerad av drinken Piña Colada, vilket betyder hackad ananas på spanska. Drinken kom ursprungligen till i Puerto Rico, på hotellet Caribe Hilton. 

Liquid Industries The Pina Colada Project. Foto: Skärmdump/Systembolaget

3. Cidre Biologique – 59 kronor

har relativt låg sötma, men hög fruktsyra och fyllighet. Cidern passar som uppfriskande dryckmåltid.

Cidre Biologique. Foto: Skärmbild/Systembolaget

4. Bulmers Redberries and Lime – 29 kronor

Den här ciderdrycken från Bulmers har enligt Systembolaget "bärig, smak med sötma, inslag av mogna jordgubbar, geléhallon, röda äpplen och lime".

Den här kombinationen ska ge en välbalanserad och uppfriskande smakupplevelse.

Bulmers ciderdryck. Foto: Skärmbild/Systembolaget

5. Galipette Brut – 22 kronor

Systembolaget beskriver cidern som fruktig och drycken har liten sötma. Drycken har inslag av röda äpplen, halm, nötter, kryddor och apelsin.

Galipette Brut är en premiumcider från Frankrike som tillverkas enligt traditionella metoder och med högkvalitativa råvaror. Denna cider har en torr smakprofil som balanseras av en fruktig och aromatisk karaktär.

Galipette på Systembolaget. Foto: Skärmbild/Systembolaget

6. Tre apor svarta vinbär och hallon – 19 kronor

Tre apor förknippar många svenskar med vin. Men visste du att Tre apor även finns som cider? Den här cidern har enligt Systembolaget en "söt, bärig smak med tydlig karaktär av svarta vinbär och inslag av hallon". 

Tre Apor. Foto: Skärmbild/Systembolaget

7. Golden äppelcider – 83 kronor

Den här äppelcidern har en fruktig smak med sötma och tydlig karaktär av gula äpplen, inslag av apelsinblommor, aprikos, halm och marsipan.

Enligt Systembolaget kan den serveras som sällskapsdryck eller till rätter av ljust kött, eller till vitmögelostar.

Äppelcider. Foto: Skärmbild/Systembolaget

8. Cider Revolution – 45 kronor

Den här cidern har enligt Systembolaget en örtig, mycket frisk smak med inslag av äpplen och citron. Äppelcidern kan serveras som aperitif, till rätter av fisk eller skaldjur och till sallader.

Cider revolution. Foto: Skärmbild/Systembolaget

9. Pilton – 98 kronor

Pilton är en fruktig cider med inslag av röda äpplen och torkade aprikoser. Systembolaget skriver även att den innehåller pomerans, honung och vanilj.

Pilton. Foto: Skärmbild/Systembolaget

10. Isastegi Natural Cider – 82 kronor

Det här är en karaktärsfull cider med mycket frisk smak med "inslag av torkade äpplen, halm, vitvinsvinäger och grapefrukt", skriver Systembolaget. 

Isastegi Natural Cider är opastöriserad och ofiltrerad, vilket innebär att den har en naturlig kolsyra och en komplex smak. Cidern har en ljusgul färg och en frisk doft av äpplen och citrus.

Isastegi Natural Cider på Systembolaget. Foto: Skärmbild/Systembolaget
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!