Gert Wingårdh programleder "Husdrömmar" tillsammans med Anne Lundberg
Gert Wingårdh programleder "Husdrömmar" tillsammans med Anne Lundberg - Foto: Björn Larsson Rosvall/SvD/TT/Stella Pictures

Egenritade lyxhus och miljonregn – här är Gert Wingårdhs lön

Gert Wingårdh är en av Sveriges mest framstående arkitekter och känd från SVT-succén "Husdrömmar". Han lever dessutom ett minst sagt lyxigt liv tillsammans med frun Karin – även om deras förhållande fick en "traumatisk" början.


Under sina många år som framgångsrik arkitekt har åsikterna om Gert Wingårdhs byggen varit minst sagt delade. Men när succéprogrammet "Husdrömmar" drog igång 2014 fick han snabbt en plats i hela svenska folkets hjärtan, och där har han stannat.

I "Husdrömmar" följer Wingårdh och programledarkollegan Anne Lundberg deltagarnas resor mot sina drömmars boende. 

När tv-kamerorna stängts av återgår Gert Wingårdh till en minst sagt lyxig tillvaro ihop med hustrun Karin Wingårdh. Vill du veta mer om den? Då har du kommit helt rätt.

Anne Lundbergs lyxliv med maken Allan – och hemliga huset i Italien

Foto: Björn Larsson Rosvall/SvD/TT
Foto: Björn Larsson Rosvall/SvD/TT

Så träffade Gert Wingårdh sin fru Karin Wingårdh

Gert och Karin Wingårdh träffades 1990, när båda två var gifta och hade barn på varsitt håll. Båda två är arkitekter och lärde känna varandra på jobbet.

– Sen var det en avslutningsfest, då också våra kroppar upptäckte att de var sugna på varandra. Av olika skäl tog det lite tid, men plötsligt så var vi klara över att det bara var vi som gällde för varandra, har Gert Wingårdh sagt i en intervju med Expressen

Gert Wingårdhs lyxiga tillvaro i "Sand" och "Äggdal"

Efter en, enligt egen utsago, "traumatisk" tid skiljde sig Gert och Karin från sina tidigare makar och blev ett par. Deras ekonomi räckte precis till att köpa torpet "Sand" 1992.

Den som tittar på programmet "Husdrömmar" är väl bekant med torpet, som under åren förvandlats till en riktig lyx-oas. Utöver det har makarna Wingårdh både en lägenhet i centrala Göteborg och landstället Äggdal på ett par ynka kilometers avstånd – men Sand är deras permanenta boende. 

På Instagram delar Gert Wingårdh ibland med sig av bilder på sina minst sagt lyxiga bostäder.

Karin Wingårdh hade Gert som chef: "Slet på relationen"

Gert och frun Karin Wingårdh jobbade tillsammans i över 20 år, men när de la vantarna på Äggdal bestämde hon sig för att ta tjänstledigt. Hon kände sig både klar med långa dagar av ritande – och att ha maken som chef. 

– Gert äger Wingårdhs till 100 procent själv, och det är han som bestämmer på jobbet, det slet på relationen, har hon sagt i en intervju med Residence.

Miljonregn över Gert Wingårdh 

Med flera världskända och omtalade byggen i ryggen, däribland gallerian Emporia Shopping i Malmö och tillbyggnaden på Liljevalchs i Stockholm, kommer det kanske inte som någon överraskning att det står härligt till på den ekonomiska fronten för Gert. 

Enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av hade Gert Wingårdh en fastställd förvärvsinkomst på 975 200 kronor under 2022. Dessutom hade han ett överskott av kapital på svindlande 2 719 869 kronor. 

/
SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför blir du trött av dina allergitabletter – enligt experten

15 Mar, 16:27

Malexandermördaren Jackie Arklöv överklagar till Högsta domstolen • Kritiserar hovrättens utredning

16 Feb, 16:17
Malexandermördaren Jackie Arklöv har överklagat Göta hovrätts dom. Det var i januari som hovrätten rev upp tingsrättens beslut om att tilldela Arklöv ett tidsbestämt straff. Nu menar hans advokater att "det finns ett tydligt behov av vägledning från Högsta domstolen".

Populära soppan hotad: "Något som inte stämmer"

29 Jan, 11:17
Det kan dröja innan man kan tillaga ärtsoppa. Ny skörd visar nämligen att ärtan förändrats.

Hårda kritiken mot kvinnofängelset Hinseberg – JO: ”Ovärdiga”

5 Jan, 17:15
Justitieombudsmannen anser att förhållandena på kvinnofängelset Hinseberg är "ovärdiga" och att det finns en "osäkerhet" kring rutiner hos personalen.

Förvarade döda sambon i frysen – mannens liv innan kvinnan hittades: "Värre och värre"

12 Sep 2023, 13:24
Den 57-årige mannen som förvarade sin döda sambo i en frysbox har dömts till 3,5 års fängelse. Under de fem år som kvinnans kropp låg i frysen levde mannen ett ensligt liv där han ljög för anhöriga, plockade ut hennes pension och höll sig undan. – Jag tappade kontrollen över mig själv, har han sagt i förhör.

Allsvenska spelarlöner 2023: Han tjänar överlägset mest i Malmö FF

11 Sep 2023, 16:15
Malmö FF är Sveriges mest framgångsrika klubb med hela 22 SM-guld. Klubben har även varit frekventa i europaspel de senaste åren. Men vem tjänar egentligen mest i den skånska klubben? Det har Nyheter24 tagit en närmare titt på.