9 erotiska romaner för en het sommarläsning
Nio erotiska böcker att avnjuta i sommarsolen - Foto: Pexels.

9 erotiska romaner för en het sommarläsning

Sommaren är till för läsning och vad är inte bättre än en riktigt bra bok som man kan avnjuta i solen? Här är nio erotiska romaner för den som vill ha det lite extra hett och svettigt i sommar.


1. "En enda natt" av Simona Ahrnstedt

En enda natt är en berättelse om hämnd, maktkamp men framför allt: förbjuden kärlek. 

"Natalia De la Grip är en av finansvärldens unga supertalanger. Som kvinna, född in i överklass och rikedom, förväntas hon mest intressera sig för mode och inredning. Men Natalia har alltid gått sin egen väg. 

Envist och stenhårt arbetar hon för sitt mål: att få fadern, patriarken, att se och erkänna hennes kompetens och ge henne en plats i familjeföretagets styrelse. Allt ställs på sin spets när hon träffar David Hammar, finansvärldens meste bad boy", skriver Adlibris.

2."Dödlig åtrå" av Susanne Ahlenius

"Alice Wiklund är en ung utredare på Rikskriminalen i Stockholm. Hon blir utsedd att hjälpa Scotland Yard med ett långdraget fall. De jagar en seriemördare som är beräknande, samvetslös och lämnar sina offer märkta med en bisarr kärleksförklaring. Alice går upp i sitt nya arbete men inser snart att det inte är alla i gruppen som uppskattar hennes närvaro. Livet i London blir än mer komplicerat när hon träffar bartendern med de bärnstensfärgade ögonen som gör henne näst intill galen av åtrå", skriver Adlibris.

3. "Outlander-serien" av Diana Gabaldon

"Andra världskriget är över och Claire Randall och hennes man reser till Skottland för att lära känna varandra igen efter krigsårens påtvingade separation. Vid en utflykt till Craigh na Dun hemsöks Claire av magiska krafter. Som ett viljelöst offer dras hon in i en stenformation", skriver Bokus.

Året är nu 1743 och Claire är en främling i en främmande tid. Jamie Fraser råkar hitta Claire i skogen och mellan dem växer det en passion som är starkare än tid och rum. Han blir hennes beskyddare och älskare. Claire inser att Jamie är mannen hon väntat på i hela sitt liv. Ska hon stanna hos honom och eller återvända till maken i sin egen tid…

Boken har tre uppföljare. 

4. "Lust" av Clara Jonsson

"Lust är en samling erotiska noveller som just betonar lusten. Här får det sexuella begäret fritt spelrum, här tar kvinnor för sig och bejakar sin sexualitet, och här är aldrig gränsen mellan fantasi och verklighet särskilt tydlig", skriver Adlibris.

5. "Seven Days in June" av Tia Williams

"Eva Mercy är en ensamstående mamma och bästsäljande erotikförfattare som känner sig pressad från alla håll. Shane Hall är en tillbakadragen, gåtfull, prisbelönt romanförfattare, som till allas förvåning dyker upp i New York.När Shane och Eva oväntat möts vid ett litterärt evenemang slår gnistor som höjer inte bara deras begravda trauman, utan även ögonbrynen hos de svarta litterärerna. Vad ingen vet är att femton år tidigare tillbringade tonårsåldern Eva och Shane en galen, hetsig vecka galet förälskade", skriver Adlibris.

6. "Neon Gods" av Katee Robert

"Persephone Dimitriou planerar att fly från den ultramoderna staden Olympus och börja om långt från tretton husens baksnackande politik. Men allt det rivs bort när hennes mamma överraskar henne med en förlovning med Zeus, den farliga makten bakom deras glittrande stads mörka fasad. Utan några alternativ kvar, flyr Persephone till den förbjudna understaden och gör ett djävulsfynd med en man som hon en gång trodde på var en myt... En man som visar henne en värld som hon aldrig visste fanns", skriver Adlibris.

7. "Lady Chatterley's älskare" av D. H. Lawrence

När Lady Chatterleys man återvänder från kriget är han förlamad från midjan och nedåt. Relationen mellan makarna blir allt mer kärlekslös och bygger nu enbart på intellektuell stimulans. Medan dagarna går kommer Lady Chatterleys egna behov ikapp henne. Hon inleder ett passionerat förhållande med skogvaktaren och när hennes ansvar för sin mans fysiska hälsa ersätts av en kvinnlig vårdare utifrån, växer avståndet mellan dem ytterligare.

8. "Call Me by Your Name" av André Aciman

"Sjuttonårige Elios pappa är professor i filosofi och varje sommar bjuder han in en ung forskare till familjens sommarhus vid den italienska rivieran för att bo och arbeta där under sex veckor. Årets sommargäst heter Oliver, en attraktiv och världsvan amerikan i tjugofemårsåldern. Trots att Elio först uppfattar Oliver som ytlig och onåbar, dras han motståndslöst till honom och snart har en laddad kärleksaffär tagit sin början", skriver Adlibris.

9. "Priest" av Sierra Simone

"I Sierra Simones heta roman testar både syndare och helgon religionens, kärlekens och lustens band. Han är präst, och här är hans bekännelse. Prästen Tyler Bell har inte haft några problem att följa reglerna de senaste tre åren efter att en familjetragedi satte honom på vägen till prästadömet. Allt förändras när Poppy Danforths läckra, kvava röst sänker sina klor i honom genom skärmen på hans biktbås, och han kan inte få bort hennes synder ur sitt huvud", skriver Bokus.

Mer intresserad av ljudböcker? Då kan de här tipsen vara för dig. 

Eller kanske föredrar du poddar? Här kan du läsa om fem erotiska poddar med snuskgaranti.

/
sex
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!