Beatrice och Johan Lindéh ägnar sig åt BDSM.
Beatrice och Johan Lindéh ägnar sig åt BDSM. - Foto: Linda Florin och Stella Pictures

Beatrice och Johan ägnar sig åt BDSM – berättar om sexlivet: "Hårdare tag"

Sexologen tillika psykologen Beatrice Lindéh ägnar sig åt BDSM tillsammans med maken Johan Lindéh. För Nyheter24 berättar hon om hur paret får till sitt BDSM-sex i vardagen och hur de förhåller sig till stoppord.
– Tänja gränser kan man göra om det är uppgjort, säger hon.


För många är BDSM – som står för bondage/disciplin, dominans/submission och sadomasochism – ett välbekant begrepp i dag. Så var dock inte fallet när Beatrice Lindéh, som är legitimerad psykolog och sexolog, var i tonåren och fick upp ögonen för det hela.

– Det fanns ju inget ord för det på den här tiden heller, och det var inget man pratade om, så jag kände mig lite som ett ufo de första åren efter puberteten, tills jag hittade en kille som jag kunde utforska det ihop med, har hon tidigare berättat för Nyheter24.

Numera har hon dock omfamnat BDSM-intresset tillsammans med maken Johan Lindéh

Sexologen: Det här är det värsta du kan göra om du vill testa BDSM

Så förbereder sig paret för BDSM: "Chattmeddelanden"

Men hur får man då till BDSM-sexet, och vilka förberedelser krävs? Enligt Beatricé Lindéh beror det på omständigheterna man lever under.

– Vi lever familjeliv och måste som alla andra få ihop livspusslet, så en vanlig vardag är det inte mycket till förberedelser och då kanske det blir mer av vanligt sex med inslag av lite fasthållningar eller lite hårdare tag. Ibland förbereder vi genom att bara prata om vad vi vill göra, kanske skickar lite chattmeddelanden till varandra dagen eller timmarna innan. 

– Vill vi göra något mer avancerat, när vi någon gång är barnlediga, så kan vi planera rätt mycket i förväg: vi pratar om vad vi vill göra, om det är något nytt vi vill prova, och så vidare. Kommunikationen är viktig. Ska man göra nån större grej kan det ju krävas viss rekvisita med. Den viktigaste förberedelsen är dock alltid kommunikation, och den finns alltid med.

Så kan du testa BDSM – med prylarna som redan finns i ditt hem: "Stekspadar"

Stoppord inom BDSM – hur ska man tänka?

Inte sällan kommer stoppord, och att tänja på gränser, på tal när man pratar om BDSM. Så, hur ska man tänka?

– Det här kan man ju skriva en halv bok om, vilket vi ju har gjort, men enkelt uttryckt: stoppord är bra, men det är ingen ersättning för lyhördhet och god kommunikation. Vi har stoppord, och vi har tränat på att använda det, vilket blir en trygghet för alla inblandade parter, förklarar Beatrice Lindéh för Nyheter24 och fortsätter:

– Det är dock sällan det behöver användas eftersom vi båda är väldigt lyhörda och inte vill göra illa varandra på något varaktigt sätt. Tänja gränser kan man göra om det är uppgjort och alla inblandade är okej med det. Det är alltså okej att tänja på sina egna gränser, aldrig någon annans.

Läs om de enkla övningarna som kan ge starkare orgasmer här.

/
sex
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!