Angela Ahola berättar om de fem vanligaste sätten som otrohet avslöjas på.
Angela Ahola berättar om de fem vanligaste sätten som otrohet avslöjas på. - Foto: Stella Pictures

Otrogen? Så kommer din affär att avslöjas – experten: "Ertappad med..."

Är du otrogen mot din partner eller misstänker du att du blir bedragen? Då finns det faktiskt en viss tid, och fem sätt, som affären lär avslöjas på, enligt tidigare forskning.
– Det är riktigt intressant, säger Angela Ahola, doktor i psykologi, som skrivit en bok om just otrohet.


I boken "Den nakna sanningen: Varför vi är otrogna och vad vi kan lära oss av det" följer och intervjuar Angela Ahola, som är doktor i psykologi, personer som är otrogna för att förstå det tabubelagda, men ändå vanliga, fenomenet bättre.

Tidigare forskning som Ahola delar i boken visar nämligen att otrohet förekommer i 20-40 procent av alla relationer och faktum är tidigare studier kunnat slå fast när och hur otrohet i regel avslöjas.

8 tecken på att din partner är otrogen mot dig: "Otippat"

När avslöjas otrohet? 

Enligt Angela Ahola avslöjas otrohet sällan första gången någon vänsterprasslar.

– Det är endast en av tio affärer som avslöjas under den första affären. Oftast kommer det istället fram under den andra eller vanligtvis den tredje affären, och då drygt fyra år in i otroheten, säger hon till Nyheter24.

Här är högriskpersonen som alltid kommer vara otrogen mot dig

Sätten som otrohet avslöjas på

Men hur går det då till när otroheten väl uppdagas? Angela Ahola berättar för Nyheter24 om de vanligast förekommande sätten:

– Det är faktiskt 39 procent som avslöjas via textmeddelanden, så det är nummer ett. Nummer två är mejl, där avslöjas 22 procent. Nummer tre, som utgör 20 procent, är att bli ertappad med att ljuga om var man har varit, till exempel att man säger "jag är hos min bror" och så säger han "va? nej, han är inte här".

– Det fjärde vanligaste, och det här gäller 14 procent, är att man blir tagen på bar gärning på något sätt. Nummer fem, som avslöjar fem procent, är att det faktiskt är någon bekant som råkar få syn på oss och som sedan berättar för vår partner.

Då ska du bli tillsammans med ditt ex igen – 3 viktiga frågor: “Farliga"

Läs alla våra artiklar om otrohet här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!