5 dolda funktioner i dina AirPods – som kommer göra livet lite enklare

Har du koll på hur man förvandlar sina AirPods till en högtalare? Hur man enklast hittar hörlurar som du tappat bort? Vad de olika färgerna på ditt AirPods-skal betyder? Vi hjälper dig!


Apples trådlösa hörlurar AirPods har kommit i en hel rad olika varianter och utgåvor sedan de först lanserades i september 2016. 

Den tidlösa designen tilltalar många, men smakar det så kostar det. Den som vill lägga vantarna på ett par nya AirPods i dag behöver vara beredd att punga upp åtminstone 1 800 kronor, och de nyare modellerna ligger på nästan dubbelt så mycket. 

Har man lagt så mycket pengar på en mobilaccessoar kan det kännas viktigt att nyttja den till fullo, och inte går miste om smarta funktioner som kan maximera upplevelsen. 

Här listar Nyheter24 fem stycken, som du antagligen missat.

1. Knep för att hitta borttappade AirPods

Vi har nog alla råkat lägga ifrån oss en av våra AirPods på en dålig plats, och sen haft svårt att hitta den när det är dags att gå hemifrån. Det kan du slippa om du lagt till dem som enheter i din "Hitta"-app sedan innan.

Är en hörlur borta går du in i appen, trycker på den av dina hörlurar som är på vift och trycker på "Play sound"/"Spela ljud". Då kommer hörluren göra ifrån sig ett pipande ljud som smidigt kan leda dig till den.

2. Skräddarsy dina tryckkommandon 

Att ett snabbt tryck på en av dina AirPods pausar låten du lyssnar på, att två tryck skippar till nästa låt och tre tryck går tillbaka till låten innan – det har nog de flesta koll på. Men om du har en nyare modell av AirPods eller AirPods Pro kan du skräddarsy vad du vill att varje kortkommando gör. 

Se om du kan använda funktionen genom att gå in på "Inställningar", "Bluetooth" och sedan trycka på det blåa I:et för "Information" till höger om dina hörlurars enhetsnamn.

Tryck på "Höger" och "Vänster" för att ändra kortkommando på respektive hörlur.

3. Gör det enklare att få tillbaka dina borttappade AirPods

Ibland är olyckan framme. Om du tappat dina AirPods på en offentlig plats, i kollektivtrafiken eller på jobbet kan det vara svårt för den som hittar dem att veta vem de tillhör.

För att göra jobbet lättare för upphittaren – döp enheten till något mer informativt än "Kalles AirPods". Varför inte "Upphittade? Ring Kalle Karlsson på 07X-XXX XX X"? 

4. Det betyder alla färger på ditt AirPods-skal

Den lilla ljusknappen på ditt AirPods-skal kan lysa i flera olika färger, som alla säger olika saker om din enhet. Det här betyder de olika färgerna, enligt iGeeksblog:

  • Grönt ljus, när dina AirPods ligger i sitt skal och locket är öppet - betyder att hörlurarna är fulladdade.
  • Grönt ljus, när dina AirPods inte ligger i sitt skal och locket är öppet - betyder att skalet är fulladdat.
  • Oranget ljus, när dina AirPods ligger i sitt skal och locket är öppet - betyder att hörlurarna inte är fulladdade.
  • Oranget ljus, när dina AirPods inte ligger i sitt skal och locket är öppet - betyder att skalet är fulladdat.
  • Vitt blinkande ljus - betyder att enheten håller på att paras ihop med en annan, exempelvis en telefon.
  • Oranget blinkande ljus - betyder att du måste parkoppla dina AirPods på nytt.
  • Inget ljus - betyder att de är urladdade.

5. Gör dina AirPods till högtalare

Exakt när man kan tänkas vilja nyttja den här funktionen är svårt att tänka sig, för sanningen är att den inbyggda högtalaren på din mobiltelefon är betydligt bättre än den du kan förvandla dina AirPods till. Men ett gott partytrick har väl aldrig suttit fel?

Följ instruktionerna i videon nedan för att förvandla dina hörlurar till en högtalare. Det funkar faktiskt, men inte riktigt så bra som videon utlovar.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför blir du trött av dina allergitabletter – enligt experten

15 Mar, 16:27

Malexandermördaren Jackie Arklöv överklagar till Högsta domstolen • Kritiserar hovrättens utredning

16 Feb, 16:17
Malexandermördaren Jackie Arklöv har överklagat Göta hovrätts dom. Det var i januari som hovrätten rev upp tingsrättens beslut om att tilldela Arklöv ett tidsbestämt straff. Nu menar hans advokater att "det finns ett tydligt behov av vägledning från Högsta domstolen".

Populära soppan hotad: "Något som inte stämmer"

29 Jan, 11:17
Det kan dröja innan man kan tillaga ärtsoppa. Ny skörd visar nämligen att ärtan förändrats.

Hårda kritiken mot kvinnofängelset Hinseberg – JO: ”Ovärdiga”

5 Jan, 17:15
Justitieombudsmannen anser att förhållandena på kvinnofängelset Hinseberg är "ovärdiga" och att det finns en "osäkerhet" kring rutiner hos personalen.

Förvarade döda sambon i frysen – mannens liv innan kvinnan hittades: "Värre och värre"

12 Sep 2023, 13:24
Den 57-årige mannen som förvarade sin döda sambo i en frysbox har dömts till 3,5 års fängelse. Under de fem år som kvinnans kropp låg i frysen levde mannen ett ensligt liv där han ljög för anhöriga, plockade ut hennes pension och höll sig undan. – Jag tappade kontrollen över mig själv, har han sagt i förhör.

Allsvenska spelarlöner 2023: Han tjänar överlägset mest i Malmö FF

11 Sep 2023, 16:15
Malmö FF är Sveriges mest framgångsrika klubb med hela 22 SM-guld. Klubben har även varit frekventa i europaspel de senaste åren. Men vem tjänar egentligen mest i den skånska klubben? Det har Nyheter24 tagit en närmare titt på.