Hogwarts Legacy har slagit ner som en bomb i spelvärlden
Hogwarts Legacy har slagit ner som en bomb i spelvärlden - Foto: Murray Close/TT/Pexels

5 hemliga hacks i Hogwarts Legacy: "De flesta spelarna har ingen aning"

Hur låser man upp den berömda "Avada kedavra"-formeln? Hur blir man miljonär i spelet? Det finns flera dolda hacks som kan vara avgörande för att ta sig framåt i Hogwarts Legacy. Nyheter24 listar fem exempel.


Den 10 februari 2023 släpptes "Hogwarts Legacy" för Playstation 5, Xbox Series X och PC. I det nya spelet får man kliva in i Harry Potters magiska värld och testa på livet som elev på den mytomspunna trolldomsskolan Hogwarts. 

Men det blev en omdebatterad premiär för det Warner Bros-utgivna spelet. På Twitter anklagades personer som planerade att köpa det för att sympatisera med transfobi och homofobi. 

Läs mer om kritikstormen mot Hogwarts Legacy här: "Bojkotta!"

Hacks och dolda tips i Hogwarts Legacy

Har du lagt vantarna på det nya spelet? Då har du säkert märkt att den ack så fängslande världen är stor, och full av både hinder och dolda fördelar. 

Nyheter24 listar fem av dem som kommer maximera din spelupplevelse.

1. Så tar du dig till balkongen

"Det här är en av de största hemligheterna i Hogwarts. För att ta sig till balkongen måste du gå genom den öppna spisen. Allt du behöver göra är att släcka elden och det är möjligt genom att använda trollformeln Glacius", säger Tiktok-användaren @Muirfinn1991 i en video och fortsätter:

"Det är enkelt att gå förbi och de flesta spelarna har ingen aning om den här hemliga passagen."

2. Så hittar du uppdrag på kartan i ett knapptryck

"Jag spenderade så mycket tid med att hitta ett uppdrag på kartan när det i själva verket fanns ett mycket enklare sätt att lokalisera dem."

I videon nedan visar användaren @Mertytyy hur man, genom att gå in på det uppdrag du vill genomföra i uppdragskatalogen, kan trycka på den gröna trekantssymbolen på din kontroll för att få se var uppdraget finns i spelet.

3. Så gör du grafiken bättre

Nog för att Hogwarts Legacy fått beröm för sin imponerande grafik, men man tackar ju aldrig nej till knep som gör den ännu vassare. 

Lär dig hur i klippet nedan:

4. Så lär du dig trollformeln "Avada kedavra"

Dödstrollformeln "Avada kedavra" återfinns även i Hogwarts Legacy, men för att få tillgång till den måste du låsa upp den först. Så, hur gör man? 

"Följ spelets huvudberättelse tills du ser sidouppdraget "In the shadow". Det är en serie av uppdrag där du också kommer lära dig trollformlerna Crucio och Imperio", säger Tiktok-användaren @Jamesflux i en video.

Han fortsätter:

"När du ser sidouppdraget "In the shadows of the relic", då är det dags att lära sig Avada kedavra."

5. Så blir du rik i Hogwarts Legacy

Önskar du att du hade mer pengar i spelet? Faktum är att det finns flera sätt att snabbt tjäna in rätt stora summor av den fiktiva spelvalutan. Tiktok-användaren @FatHarry ger två tips.

"Det första sättet är genom ögon-kistorna. Hogsmeade har 14 ögon-kistor och de är utplacerade rätt nära varandra", säger han i klippet.

Men du kan inte bara gå fram och öppna dem, utan måste göra dig själv osynlig först...

Smarta knepet: Så tar du reda på vem som ringt från dolt nummer

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför blir du trött av dina allergitabletter – enligt experten

15 Mar, 16:27

Malexandermördaren Jackie Arklöv överklagar till Högsta domstolen • Kritiserar hovrättens utredning

16 Feb, 16:17
Malexandermördaren Jackie Arklöv har överklagat Göta hovrätts dom. Det var i januari som hovrätten rev upp tingsrättens beslut om att tilldela Arklöv ett tidsbestämt straff. Nu menar hans advokater att "det finns ett tydligt behov av vägledning från Högsta domstolen".

Populära soppan hotad: "Något som inte stämmer"

29 Jan, 11:17
Det kan dröja innan man kan tillaga ärtsoppa. Ny skörd visar nämligen att ärtan förändrats.

Hårda kritiken mot kvinnofängelset Hinseberg – JO: ”Ovärdiga”

5 Jan, 17:15
Justitieombudsmannen anser att förhållandena på kvinnofängelset Hinseberg är "ovärdiga" och att det finns en "osäkerhet" kring rutiner hos personalen.

Förvarade döda sambon i frysen – mannens liv innan kvinnan hittades: "Värre och värre"

12 Sep 2023, 13:24
Den 57-årige mannen som förvarade sin döda sambo i en frysbox har dömts till 3,5 års fängelse. Under de fem år som kvinnans kropp låg i frysen levde mannen ett ensligt liv där han ljög för anhöriga, plockade ut hennes pension och höll sig undan. – Jag tappade kontrollen över mig själv, har han sagt i förhör.

Allsvenska spelarlöner 2023: Han tjänar överlägset mest i Malmö FF

11 Sep 2023, 16:15
Malmö FF är Sveriges mest framgångsrika klubb med hela 22 SM-guld. Klubben har även varit frekventa i europaspel de senaste åren. Men vem tjänar egentligen mest i den skånska klubben? Det har Nyheter24 tagit en närmare titt på.