Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
ANNONS: Innehåll i samarbete med HBO Nordic

Det mystiska mordet har äntligen blivit serie - här kan du se den

- 21/03/2019, 13:22 -
Adnan Syed, Hae Minh Lee

Mordet på Hae Min Lee och den efterföljande utredningen har engagerat miljoner människor.

Podcasten Serials första säsong fick ett otroligt genomslag och miljoner lyssnare följde granskningen av mordet på Hae Min Lee, där flera luckor i polisutredningen avslöjades. Nu har en dokumentärserie om det spännande fallet släppts.

Hae Min Lee försvann i januari 1999, och i februari hittades hennes kropp i Baltimores Leakin Park, en park ökänd på grund av de många döda kroppar som hittats där. Ett anonymt tips till polisen pekade ut hennes ex-pojkvän Adnan Syed och han kom senare att dömas till livstids fängelse, för ett mord han kanske aldrig har begått. 

Se den spännande true crime-serien The Case Against Adnan Syed här.

I podcasten Serials första säsong som hade över 340 miljoner nedladdningar togs fallet upp efter att journalisten Sarah Koenig hittat stora luckor och tveksamheter i rättegången. Bland annat ett nytt vittne som säger sig ha pratat med Adnan i skolan vid samma tidpunkt som han påstås ha mördat Hae.

Nu, 20 år efter att Adnan Syed dömts mot sitt nekande har HBO Nordic släppt dokumentärserien The case against Adnan Syed där man försöker få klarhet i det mystiska mordet. 

Signa upp här för en månads gratis serietittande hos HBO Nordic.

Hae anmäldes saknad när hon inte dök upp för att hämta sin kusin på dagis.

Tonåringarna växte upp i Baltimore där de blev kära i varandra och i hemlighet hade ett förhållande då deras föräldrar inte samtyckte till deras relation på grund av olika religioner. Genom gamla dagboksanteckningar från Hae Min Lee får vi veta mer om förbjuden kärlek och parets hemliga möten på hotellrum. 

Efter att journalisten Sarah Koenig granskat bevisen och historier från vittnen ser hon så många tveksamheter att fallet nu granskas på nytt. Främst det nya vittne som säger sig ha pratat med Adnan under tidpunkten mordet har ägt rum, ett alibi som aldrig tidigare har nämnts i mordutredningen. 

Du hittar serien hos HBO Nordic här.

The Case Against Adnan Syed
The Case Against Adnan Syed är en av de serier vi ser fram emot mest i vår.

HBO Nordics serie  gräver vidare i utredningen och vi får även lära känna människorna runt omkring. Familjemedlemmar, vänner och lärare har alla påverkats starkt av vad som hände för 20 år sedan; ett mord som har krossat familjen totalt. Nu får de ge sin bild av händelserna och tittarna får veta mer om personen Hae Min Lee. 

För trogna Serial-lyssnare är det spännande att äntligen få se hur platserna och personerna från podcasten faktiskt ser ut i verkligheten. 

Du kan se serien hos HBO Nordic. Du kan registrera dig här för att prova en månad gratis, sedan kostar tjänsten 99 kronor per månad. 


Advertisement