Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

104 gånger sex = bebis

- 16/08/2010, 11:37 -
1 av 2

Richard Drew/AP/Scanpix

Var tionde kvinna har ringt hem maken från jobbet - när det vankas befruktning.
2 av 2

Var tionde kvinna har ringt hem maken från jobbet - när det vankas befruktning.

Eduardo Verdugo/AP/Scanpix

Det genomsnittliga paret har sex 104 gånger innan de blir med barn, enligt ny studie.

Den typiska kvinnan får vänta i sex månader innan hon blir befruktad efter att ha haft sex omkring fyra gånger i veckan.

Det visar en färsk studie från brittiska familjeplaneringsrådgivarna First Response.

Enligt studien är var tionde kvinna så angelägen om att bli med barn att hon ringt in sin make från jobbet när hon har ägglossning.

Trots det uppger 70 procent av de tillfrågade att de vill att deras barn ska komma till i en spontan kärleksstund snarare än att vara produkten av "sex-på-beställning".

– Att ha sex vid 104 tillfällen innan man blir gravid kan tyckas mycket, men som man säger - övning ger färdighet, säger doktor Mike Smith, från First Response, till Daily Mail.

I studien ingår 3 000 mödrar som tillfrågats om sina sexvanor innan förlossningen.

– Men för dem som inte försöker bli med barn är det mycket viktigt att komma ihåg att många par får barn redan första gången så var snälla och använd nödvändiga preventivmedel, säger Mike Smith.

Studien visar nämligen också att två tredjedelar av kvinnorna blev gravida mycket snabbare än vad de trodde.

Samtidigt som många gärna väntar och låter naturen ha sin gilla gång är andra ohjälpligt otåliga. Tio procent av kvinnorna uppger i studien att de överrumplar sin man så fort han klivit in genom dörren om de känner att det är "rätt läge".