Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Zuckerberg hjälper dig att komma till snabbare

Facebook låter oss ligga på första dejten
1 av 3

Facebook låter oss ligga på första dejten

David Magnusson/ SvD/ Scanpix

Hur många har Zuckerberg hjälpt att få ligga?
2 av 3

Hur många har Zuckerberg hjälpt att få ligga?

Jeff Chiu / Scanpix

43 procent av kvinnorna i undersökningen har blivit dumpade via sms
3 av 3

43 procent av kvinnorna i undersökningen har blivit dumpade via sms

Claudio Bresciani/ Scanpix

Sex & Blandat | 04/02/2011 18:04

"Bara det faktum att ett par smileys och några knappt läsbara, flirtiga meningar har lett till att fler par har samlag snabbare är fascinerande."

Är det efter tredje dejten det är okej att ligga med varandra? Det är så länge man ska vänta, va? Minst?

Sex & Blandat vet inte så noga då vi tycker att sådana regler är löjliga, men det är vad vi har hört.

Nu spelar det dock inte så stor roll, för enligt Denverpost.com, har sociala medier som Facebook, chattfunktioner likt MSN samt mobiltelefonens sms gjort att människor lättare håller kontakten, lär känna varandra fortare och således väntar allt kortare tid med att ha sex.

I undersökningen, som A Shape and Men's Fitness magazine survey presenterade härom veckan och som över 1 200 personer deltog i, visade det sig att närmare 80 procent av kvinnorna påstår att deras relationer blir sexuella mycket snabbare än förr. Just på grund av hur enkelt det i dag är att hålla kontakten via exempelvis Facebook.

Av männen svarade 58 procent att flörtar på Facebook, i chatter och via textmeddelanden har hjälpt dem att få komma till fortare.

Belisa Vranich, är förvånad:

– Bara det faktum att ett par smileys och några knappt läsbara, flirtiga meningar har lett till att fler par har samlag snabbare är fascinerande, säger hon enligt Denver Post.

Hon menar att text i form av sms och liknande "ger den uppmärksamhet, känslomässiga anknytning och känsla av samhörighet som ofta behövs innan någon känner sig bekväm nog att ha sex" och att detta är anledningen till att människor väljer att gå fortare fram än vanligt.

Samtidigt hävdar hon att "folk i stor utsträckning fortfarande kommer att avstå från att ha sex på första träffen".

Undersökningens resultat visade tråkigt nog även att många par har problem att hålla ihop efter att de väl träffats och att de flesta har svårt att lägga dator och mobiltelefon åt sidan under sina stunder tillsammans. Man vill vara ständigt uppkopplad och tillgänglig.

Andra fakta från undersökningen visade bland annat att mer än 65 procent av kvinnorna säger sig ha blivit utbjudna via sms och 49 procent via Facebook.

43 procent av kvinnorna har blivit dumpade genom ett textmeddelande och sju av tio tjejer har skickat sexiga bilder till sin kille via mms.

39 procent av kvinnorna säger att de hellre skulle ge upp sex än sin mobiltelefon i ett år medan mer än 85 procent av killarna hellre gosar efter sex än att kolla sin mobiltelefon eller surfa på internet.

De svarande i undersökningen visade sig dessutom vara ganska kontrollerande:

Hela 72 procent har sin nuvarande partners, förra partners facebooksida under övervakning.

Sist men inte minst erkände 49 procent av kvinnorna att de har kollat sin partners datorhistoria, och 76 procent berättade att de går igenom inkorgen om den av misstag har lämnats öppen.

Åter igen, tänker du kanske lite för mycket på ditt ex?