Läsarfråga: Smygläste kompisens Facebook

"Anonym" har problem med sin tjejkompis.


Undrar du också över något?

Har du också en fråga du vill få besvarad?
Naturligtvis kan du vara anonym.

Skicka din fråga till filippa.berg@nyheter24.se

de här är inte en fråga om kropp lr sex, men jag hoppas att ni kan hjälpa mig ändå. Vi är 3 kompisar som varit bästa kompisar sen dagis, vi har alltid kunnat berätta allt för varandra, men nu har den 3dje blivit helt genomskinlig, man märker att hon hittar på saker hela tiden & ljuger, vi börjar störa oss på de. Hon chattar med en kille från parellklassen hela tiden och vi får inte se, jag vet att de inte är särskilt snällt men jag kan hennes lösenord på facebook så jag gick in och kollade vad de stod. Då hade hon skrivit massa saker om mig o min kompis till honom, tex att om hon säger något till oss så vet hela klassen de nästa dag. Hon hittar på saker för att verka intressant, hon skrev också att jag var på g med en kille så jag inte brydde mig om henne för att han var mycket mer intressant. För de första är jag inte på g med killen hon pratar om, dessutom försöker hon inte prata med mig utan säger typ: jag går upp till skåpen och så håller hon sig undan. Sen skrev hon att hon inte litar på oss längre till killen i paraellklassen. Jag blir så ledsen över alla lögner som hon drar för jag har aldrig sagt till någon annan, de här är jättejobbigt, jag förstår inte vad de tjänar till? Visst vi håller på att glida isär, men de blir ju inte bättre om hon ljuger? Jag ska prata med henne snart, men vad ska jag säga? Jag kan ju inte gärna säga att jag gått in på hennes facebook och kollat vad hon skrivit? Snälla hjälp mig så snabbt som möjligt!


Svar:

Hon har ju uppenbarligen rätt i att hon inte kan lita på dig. Gå in på någons Facebook och kolla vad personen skriver till andra är inte okej överhuvudtaget.

När du säger att hon ljuger/hittar på, vad vet du egentligen om det? Det är hennes upplevelse och känslor hon berättar för den här killen och man kan aldrig ha "fel" i hur man känner.
Ni håller uppenbarligen på att glida isär och det lär vara extra svårt för den här tjejen då ni är två och hon är ensam.
Hennes sätt att hantera det är att snacka med en utomstående, vilket man kan förstå. Hon har rätt att ventilera sig med andra utan att ni ska få reda på allt hon sagt. Det är inte konstigt att ni inte håller med eller tycker att hon ljuger, eftersom det alltid finns två sidor av en sak.

När du pratar med henne, försök att inte tänka på det du läst. Säg att du är ledsen för att det känns som att ni glider isär och försök få henne att berätta precis som hon känner.
Var lugn, snäll och ödmjuk när du pratar med henne. Bli inte arg och skrik ut anklagelser, det kommer inte att lösa någonting. Försök få henne att tala om det som hon tycker är problemet, och säg sedan hur du själv känner och därifrån kan ni försöka lösa saker och ting om ni båda fortfarande vill det.

Lycka till!


Diskutera frågan vidare här!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är män mer nyfikna på polygami jämfört med kvinnor – enligt sexinspiratören

29 Aug 2023, 21:58

Missnöjd med sexlivet? Så berättar du för din partner – sexologen: "Inled med orden..."

14 Dec 2022, 20:49
Är du missnöjd med sexet i din relation, men vågar inte säga något? För Nyheter24 berättar psykoterapeuten och sexologen Kalle Norwald, som är högaktuell med boken "Tack, förlåt och skyll dig själv", om hur du kan lyfta problemet – och om formuleringen du ska undvika.

Självtesta säkert för Klamydia hemma med hemmatest

5 Maj 2022, 00:00
Idag kan kvinnor på 20 minuter ta reda på och självtesta med hemmatest för Klamydia och se om man har Klamydia som 5% av alla kvinnor i åldern 18-22 går runt med.

3 st olika typer av kondomer som man enkelt hittar på nätet

23 Aug 2021, 18:30
Det har blivit kutym att inleda nya relationer med kondom eftersom det skyddar effektivt mot könssjukdomar och annat man kan få efter en skön natt.

Spermadonation i Köpenhamn kan vara ett alternativ

19 Jul 2021, 16:44
Det finns flera alternativ för hjälp med befruktning för att bli gravid. Resan kan börja med en konsultation över video med syftet att finna den bästa behandlingsformen för varje kvinna.

Här är sexroboten som kan sexvägra – hon säger nej

26 Jun 2018, 21:08
Den nya sexroboten Samantha har lärt sig att vägra sex. Blir hon misshandlad eller uttråkad så säger hon nej.