- Foto: Chris Park

Är jag konstig som vill ligga med flera?

A är 19 år gammal och väljer tillfälliga förbindelser framför att skaffa ett fast förhållande. Nu undrar hon om det är normalt?


Hej Hanna,

jag är en tjej på 19 år som blev av med oskulden för ungefär ett halvår sedan. Har haft sex med fem killar. Fyra one night stands, ett kk-förhållande. Alltså, slipper bli emotionellt involverad med killarna jag ligger med, eller över huvud taget lära känna dom (typ folk man träffar på krogen och så). Har aldrig haft en "riktig" pojkvän. Är det här okej beteende? Eller är jag bara nojig?

 

Hej A!

Den fysiska handlingen är egentligen irrelevant. Det spelar ingen roll om du väljer att ha sex med 20 killar under en kväll eller 2 under hela ditt liv. Det enda som överhuvudtaget spelar roll är att du gör något du vill göra.

Men jag kan förstå din fråga. Det finns en viss uppfattning i samhället att människor som väljer tillfälliga sexuella förbindelser framför ett förhållande gör det på grund av att de har något slags problem. Typ att de är frånvända emotionellt eller har ett dåligt självförtroende och söker bekräftelse genom sex. För en del är det så, men inte för alla, och det känns tråkigt att den frisläppta sexualiteten fortfarande har ett tabu över sig i vårat monogamifixerade samhälle.

Gör bara det du vill. Det finns inga konstigheter med det alls. Du är inte ett dugg konstig. Du behöver inte bli ihop med någon och hur du vill sexa med din kropp är bara upp till dig, ingen annan och inte några moraliserande tokar som ska överproblematisera kring hur du väljer att leva ditt liv.

Have fun, fuck around!

Kram,
Hanna

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!